Regn och rusk! Dunder och brak!
Tänk jag som alltid varit så rädd för åskan, nu sitter i ett hus med massor av fönster bredvid sjön och bara njuter och fascineras av dessa krafter och skådespel från himlen.
Jag t.o.m sitter vid datorn. Idioti av stora mått, jag vet. Lite "spänning" i livet vill jag tydligen ha.. :)
Nu är det snart helg med ledighet för dom flesta. Vad passar då bättre än att tillbringa lite extra tid och göra en riktigt god nyttig brunch eller frukost för att bjuda sig själv, sin familj eller sin älskade på? Skippa brödet!
Den här omeletten är ett stadigt inslag hos oss och går ändå så otroligt snabbt att tillaga. Sedan är det ju alltid trevligt att samlas runt bordet och äta tillsammans, prata om dagens och helgens planer eller om man är ensam, att själv sitta och njuta av en riktigt hemlagad god rätt. Vem säger att man måste äta tråkigt bara för att man är ensam. Man ska väl unna sig själv det goda i livet, inte endast unna alla andra, inte sant?
Den här omeletten fungerar även bra för dig som äter LCHF, laktosfritt, men även Paleo om du gör din egen majonnäs och steker i kokosolja.
Omelett de luxe 2 stora portioner
4 ekologiska ägg
½ dl majonnäs. Hellmans eller egengjord (annan majonnäs innehåller för mkt socker och blir inte god att använda)
1 krm trocomare örtsalt
Några varv med svartpepparkvarnen
1 dl hackad purjolök
1 pkt svenskt bacon klippt i bitar
8 ekologiska cocktailtomater
Smör eller virgine kokosolja att steka i
Lite klippt persilja att strö över
Ev riven ost t.ex Parmesanost
Stek baconet knaprigt men ej för hårt stekt i en aning smör eller virgine kokosolja (ej silverpaketet). Vispa ägg och majonäs med gaffel eller vanlig visp tills majonäsen blandat sig någorlunda med äggen. Det gör inget om det är lite majonnäsklickar kvar i smeten. Krydda med örtsalt och svartpeppar.
Häll detta över baconet. Rör lite i början så att smeten kommer till botten. Tillsätt purjolöken. Rör nu inget mer utan lyft istället upp omeletten runt sidorna mellan varven så att smet kan rinna in under omeletten. Strö eventuellt riven ost ovanpå omeletten.
När omeletten är krämig på ovansidan och gyllenbrun på undersidan så lägger du på halvor av cocktailtomater och strö över persilja.
Håll halva pannan en aning lutad över en tallrik och låt halva omeletten glida ner över ett fint uppläggningsfat. Tippa sedan snabbt över den andra halvan så att omeletten bildar en halvmåne. Strö över lite mer persilja som dekoration. Njut nu av en mysig frukost/brunch!
Värme & Kärlek / Christina
Tänk jag som alltid varit så rädd för åskan, nu sitter i ett hus med massor av fönster bredvid sjön och bara njuter och fascineras av dessa krafter och skådespel från himlen.
Jag t.o.m sitter vid datorn. Idioti av stora mått, jag vet. Lite "spänning" i livet vill jag tydligen ha.. :)
Nu är det snart helg med ledighet för dom flesta. Vad passar då bättre än att tillbringa lite extra tid och göra en riktigt god nyttig brunch eller frukost för att bjuda sig själv, sin familj eller sin älskade på? Skippa brödet!
Den här omeletten är ett stadigt inslag hos oss och går ändå så otroligt snabbt att tillaga. Sedan är det ju alltid trevligt att samlas runt bordet och äta tillsammans, prata om dagens och helgens planer eller om man är ensam, att själv sitta och njuta av en riktigt hemlagad god rätt. Vem säger att man måste äta tråkigt bara för att man är ensam. Man ska väl unna sig själv det goda i livet, inte endast unna alla andra, inte sant?
Den här omeletten fungerar även bra för dig som äter LCHF, laktosfritt, men även Paleo om du gör din egen majonnäs och steker i kokosolja.
Omelett de luxe 2 stora portioner
4 ekologiska ägg
½ dl majonnäs. Hellmans eller egengjord (annan majonnäs innehåller för mkt socker och blir inte god att använda)
1 krm trocomare örtsalt
Några varv med svartpepparkvarnen
1 dl hackad purjolök
1 pkt svenskt bacon klippt i bitar
8 ekologiska cocktailtomater
Smör eller virgine kokosolja att steka i
Lite klippt persilja att strö över
Ev riven ost t.ex Parmesanost
Stek baconet knaprigt men ej för hårt stekt i en aning smör eller virgine kokosolja (ej silverpaketet). Vispa ägg och majonäs med gaffel eller vanlig visp tills majonäsen blandat sig någorlunda med äggen. Det gör inget om det är lite majonnäsklickar kvar i smeten. Krydda med örtsalt och svartpeppar.
Häll detta över baconet. Rör lite i början så att smeten kommer till botten. Tillsätt purjolöken. Rör nu inget mer utan lyft istället upp omeletten runt sidorna mellan varven så att smet kan rinna in under omeletten. Strö eventuellt riven ost ovanpå omeletten.
När omeletten är krämig på ovansidan och gyllenbrun på undersidan så lägger du på halvor av cocktailtomater och strö över persilja.
Håll halva pannan en aning lutad över en tallrik och låt halva omeletten glida ner över ett fint uppläggningsfat. Tippa sedan snabbt över den andra halvan så att omeletten bildar en halvmåne. Strö över lite mer persilja som dekoration. Njut nu av en mysig frukost/brunch!
Värme & Kärlek / Christina
Kommentarer
Skicka en kommentar