Fortsätt till huvudinnehåll

Omelett de luxe

Regn och rusk! Dunder och brak!
Tänk jag som alltid varit så rädd för åskan, nu sitter i ett hus med massor av fönster bredvid sjön och bara njuter och fascineras av dessa krafter och skådespel från himlen.
Jag t.o.m sitter vid datorn. Idioti av stora mått, jag vet. Lite "spänning" i livet vill jag tydligen ha.. :)
Nu är det snart helg med ledighet för dom flesta. Vad passar då bättre än att tillbringa lite extra tid och göra en riktigt god nyttig brunch eller frukost för att bjuda sig själv, sin familj eller sin älskade på? Skippa brödet!
Den här omeletten är ett stadigt inslag hos oss och går ändå så otroligt snabbt att tillaga. Sedan är det ju alltid trevligt att samlas runt bordet och äta tillsammans, prata om dagens och helgens planer eller om man är ensam, att själv sitta och njuta av en riktigt hemlagad god rätt. Vem säger att man måste äta tråkigt bara för att man är ensam. Man ska väl unna sig själv det goda i livet, inte endast unna alla andra, inte sant?
Den här omeletten fungerar även bra för dig som äter  LCHF, laktosfritt, men även Paleo om du gör din egen majonnäs och steker i kokosolja.

Omelett de luxe   2 stora portioner

4 ekologiska ägg
½ dl majonnäs. Hellmans eller egengjord (annan majonnäs innehåller för mkt socker och blir inte god att använda)
1 krm trocomare örtsalt
Några varv med svartpepparkvarnen
1 dl hackad purjolök
1 pkt svenskt bacon klippt i bitar
8 ekologiska cocktailtomater
Smör eller virgine kokosolja att steka i
Lite klippt persilja att strö över
Ev riven ost t.ex Parmesanost

Stek baconet knaprigt men ej för hårt stekt i en aning smör eller virgine kokosolja (ej silverpaketet). Vispa ägg och majonäs med gaffel eller vanlig visp tills majonäsen blandat sig någorlunda med äggen. Det gör inget om det är lite majonnäsklickar kvar i smeten. Krydda med örtsalt och svartpeppar.
Häll detta över baconet. Rör lite i början så att smeten kommer till botten. Tillsätt purjolöken. Rör nu inget mer utan lyft istället upp omeletten runt sidorna mellan varven så att smet kan rinna in under omeletten. Strö eventuellt riven ost ovanpå omeletten.
När omeletten är krämig på ovansidan och gyllenbrun på undersidan så lägger du på halvor av cocktailtomater och strö över persilja.
Håll halva pannan en aning lutad över en tallrik och låt halva omeletten glida ner över ett fint uppläggningsfat. Tippa sedan snabbt över den andra halvan så att omeletten bildar en halvmåne. Strö över lite mer persilja som dekoration.  Njut nu av en mysig frukost/brunch!


Värme & Kärlek / Christina


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Hemgjord smörgåsskinka

Är du som jag trött på att försöka hitta skinka som inte innehåller nitrit eller andra skumma E-grejer? Jag brukar köpa Brödernas, men inte alltid jag hittar den skinkan.  Jag bestämde mig för att göra min egen. Gott och så vet jag att den är fin att äta.  Man kan ta vilka smaker man vill ex senap (ex dijon med lite honung), salvia, honung och sesamfrön eller något annat gottigt. Jag tog vitlök, rosmarin och lite fin lönnsirap denna gång. Mums! Hemgjord smörgåsskinka ca 650-700 g skinkstek eko/KRAV 1,5 tsk rosmarin, torkad 0,25 dl (4 tsk) oraffinerat havssalt avsedd för kvarn 1 stor vitlöksklyfta, krossad i mortel  1-2 tsk äkta ekologisk lönnsirap Sätt ugnen på 150 grader.  Blanda salt, och rosmarin och häll ut på en skärbräda.  Rulla steken runt om i kryddblandningen och lägg sedan steken på ett ark smörpapper. Fördela vitlöksbitarna ovanpå och rulla in steken i papperet. Rulla sedan in den i aluminiumfolie och se till at...

Ugnsrostade rödbetor med citronsmör

Ibland önskar man sig ju bara något lätt, vegetariskt eller något gott som tillbehör.  Det här åt vi i helgen och valde då att äta den som en egen liten rätt och tog då även rivna morötter till. Smöret smälte sakta ner över de varma rödbetorna. Åh Guuud så gott! Prova även som tillbehör till ex lax. Jag använde  osaltat smör och saltade det med ekologiskt örtsalt, eftersom det saltade smöret innehåller raffinerat salt som inte är hälsosamt. Väljer du ett saltat smör så välj då ekologiskt smör. Jag väntar och längtar till den dagen det kommer ett osaltat ekologiskt smör) Citronsmör: 1 port 1 msk osaltat smör   1½ tsk pressad citron 1 krm rivet skal av citron 1 pressad liten vitlöksklyfta 1 krm smulad torkad timjan örtsalt (herbamare eller trocomare) Rödbetor i ugn:.  Skala ekologiska rödbetor, så många du vill ha. Klyfta dem och droppa över lite olja. Krydda med örtsalt. Använder du extra virgine olivolja så rostar du dem långsamt i ugnen på 150-1...