Fortsätt till huvudinnehåll

Baconkyckling med ljummen potatissallad och örtsås


Baconkyckling med ljummen potatissallad och örtsås

Min version av Ernsts kyckling med ljummen potatissallad.och örtsås.

Men alltså ....MUMS!!!!
Fick höra att det var nåt så djä...skt gott!!... vid middagsbordet. Språket var ju si och så...men innebörden desto bättre hahahaaa. Ja det här var riktigt, riktig gott ska ni veta.
Jag tittade på Ernsts program på TV och fick en sån inspiration till att testa min egna version på hans underbara rätt.

Baconkyckling
Tunnskivade kycklingfiléer eller vanliga stora går också bra. Dela då varje filé till 2 tunnare filéer. Lättast går det när dom är halvfrysta.
Bacon
Salvia
Salt och peppar
Enbär
Olja och smör att steka i
Tandpetare

Tunnskivade kycklingfiléer som jag tinade.
Saltade och pepprade dom och lade 1-2 salviablad på vardera filén.
Lindade sedan in varje filé med en skiva bacon. Fäst med tandpetare.
Hetta upp en stekpanna med olja och smör, samt några enbär som du krossat lite så smakerna kommer fram och stek filéerna på medelstark värme (jag tog 4:an på en spis som går till 9). Stek dom i 7-8 min så att dom är riktigt genomstekt. Vänd kycklingen med två minuters intervaller. Lägg dom på ett vacker uppläggningsfat och ta bort tandpetarna.

Ljummen potatissallad 3 port
½ kilo små fina nypotatisar
0.25 dl balsamvinäger och pressad citron (50/50)
0,25 dl olivolja
0,5 msk salt
0,75 msk honung
svartpeppar
½ knippe rädisor i fina skivor
½ knippe klippt gräslök
½ knippe hackad dill
½ knippe hackad persilja
5 cm finhackad purjolök
1 repad kvist fransk dragon, finhackad
1 tsk hackad timjan

Borsta och tvätta nypotatisen noga. Koka den mjuk i saltat vatten. Dela varje potatis på hälften och blanda den varma potatisen med övriga ingredienser. Servera den ljummen.


Örtsås
1 dl smetana
1 dl yoghurt, förslagsvis rysk
1 pressad vitlöksklyfta
2 kvistar repad färsk hackad fransk dragon
2 msk Maille senap with honey, eller annan fransk söt senap
1-2 msk majonnäs
1 tsk torkad dragon
1 tsk torkad oregano
1 msk hackad gräslök
2 tsk pressad citron
1 msk hackad dill
1 msk hackad persilja

Bon appetite!!!!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att