Fortsätt till huvudinnehåll

Krämig fräsch potatissallad

Att kunna sitta ute och äta måste jag säga är en fröjd. Allting smakar liksom lite extra gott. Vi ville göra det enkelt för oss med potatissallad och kassler. Sällan jag äter griskött numera, men ibland, bara ibland, tillåter jag mig själv att äta det. Och så får man ju någon gång ge med sig inför övriga familjemedlemmars önskemål ;)  Jag föredrar ändå älgkött eller något annat fint ekologiskt kött. Potatis äter jag kanske 3-4 ggr/år.
Potatissalladen gjorde jag naturligtvis själv, då den köpta innehåller både det ena och det andra. Har du tänkt på att när du äter köpt potatissallad att det liksom blir en fet hinna i gommen som aldrig vill försvinna? Bläh!
Den här går snabbt att röra ihop och smaken är fräsch av ekologiska örter, potatis och naturliga krämiga ingredienser.
Nu när jag är i stugan så har jag köpt med mig majonnäs. Annars brukar jag göra en egen som är riktigt god. Se till att de mesta du kan få tag på i ingredienslistan är ekologiskt. Det blir både godare, din kropp slipper gifter och miljön skyddas.
Vi åt vår måltid vid bryggan och vi t.o.m tog ett glas kall öl till maten. Gottigt! :)




God hemgjord potatissallad
1 kg kokt skalad potatis i bitar
1 liten finhackad röd lök
2½ dl crème fraiche
2½ dl gräddfil
1½ dl majonnäs. Hellmans är godast och nyttigast om du inte gör egen. .
1 tsk dijonsenap
2 msk hackad kapris
2-3 msk bostongurka (Jag gör min egen, se recept nedan om du vill göra den själv)
Krydda med:
1 tsk trocomare örtsalt
½ finhackad grön chili
1 nypa chiliflingor
3-4 varv med svartpepparkvarnen
1 tsk dill
1 tsk torkad dragon
1 msk persilja
1 nypa flingsalt
2 tsk fin opastöriserad honung

Bostongurka:
lagen:
1 del ättikssprit 12%
2 delar strösocker
3 delar vatten
2 msk senapsfrön
1 tsk salt
Koka upp detta tills att sockret smält

Hacka 1 kg västeråsgurkor fint
2 gula lökar finhackas
2-3 paprikor i olika färger finhackas
Lägg allt i lagen och koka sakta i 20-30 min. Känn med tandpetare när den känns klar.
Lägg inte till något konserveringsmedel, det behövs inte och är inte heller bra för kroppen. Häll upp i väl rengjorda burkar och stäng med lock. Låt det svalna i burken och förvara sedan i kylskåp.

Värme & Kärlek


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums egna och