Att kunna sitta ute och äta måste jag säga är en fröjd. Allting smakar liksom lite extra gott. Vi ville göra det enkelt för oss med potatissallad och kassler. Sällan jag äter griskött numera, men ibland, bara ibland, tillåter jag mig själv att äta det. Och så får man ju någon gång ge med sig inför övriga familjemedlemmars önskemål ;) Jag föredrar ändå älgkött eller något annat fint ekologiskt kött. Potatis äter jag kanske 3-4 ggr/år.
Potatissalladen gjorde jag naturligtvis själv, då den köpta innehåller både det ena och det andra. Har du tänkt på att när du äter köpt potatissallad att det liksom blir en fet hinna i gommen som aldrig vill försvinna? Bläh!
Den här går snabbt att röra ihop och smaken är fräsch av ekologiska örter, potatis och naturliga krämiga ingredienser.
Nu när jag är i stugan så har jag köpt med mig majonnäs. Annars brukar jag göra en egen som är riktigt god. Se till att de mesta du kan få tag på i ingredienslistan är ekologiskt. Det blir både godare, din kropp slipper gifter och miljön skyddas.
Vi åt vår måltid vid bryggan och vi t.o.m tog ett glas kall öl till maten. Gottigt! :)
God hemgjord potatissallad
1 kg kokt skalad potatis i bitar
1 liten finhackad röd lök
2½ dl crème fraiche
2½ dl gräddfil
1½ dl majonnäs. Hellmans är godast och nyttigast om du inte gör egen. .
1 tsk dijonsenap
2 msk hackad kapris
2-3 msk bostongurka (Jag gör min egen, se recept nedan om du vill göra den själv)
Krydda med:
1 tsk trocomare örtsalt
½ finhackad grön chili
1 nypa chiliflingor
3-4 varv med svartpepparkvarnen
1 tsk dill
1 tsk torkad dragon
1 msk persilja
1 nypa flingsalt
2 tsk fin opastöriserad honung
Bostongurka:
lagen:
1 del ättikssprit 12%
2 delar strösocker
3 delar vatten
2 msk senapsfrön
1 tsk salt
Koka upp detta tills att sockret smält
Hacka 1 kg västeråsgurkor fint
2 gula lökar finhackas
2-3 paprikor i olika färger finhackas
Lägg allt i lagen och koka sakta i 20-30 min. Känn med tandpetare när den känns klar.
Lägg inte till något konserveringsmedel, det behövs inte och är inte heller bra för kroppen. Häll upp i väl rengjorda burkar och stäng med lock. Låt det svalna i burken och förvara sedan i kylskåp.
Värme & Kärlek
Potatissalladen gjorde jag naturligtvis själv, då den köpta innehåller både det ena och det andra. Har du tänkt på att när du äter köpt potatissallad att det liksom blir en fet hinna i gommen som aldrig vill försvinna? Bläh!
Den här går snabbt att röra ihop och smaken är fräsch av ekologiska örter, potatis och naturliga krämiga ingredienser.
Nu när jag är i stugan så har jag köpt med mig majonnäs. Annars brukar jag göra en egen som är riktigt god. Se till att de mesta du kan få tag på i ingredienslistan är ekologiskt. Det blir både godare, din kropp slipper gifter och miljön skyddas.
Vi åt vår måltid vid bryggan och vi t.o.m tog ett glas kall öl till maten. Gottigt! :)
God hemgjord potatissallad
1 kg kokt skalad potatis i bitar
1 liten finhackad röd lök
2½ dl crème fraiche
2½ dl gräddfil
1½ dl majonnäs. Hellmans är godast och nyttigast om du inte gör egen. .
1 tsk dijonsenap
2 msk hackad kapris
2-3 msk bostongurka (Jag gör min egen, se recept nedan om du vill göra den själv)
Krydda med:
1 tsk trocomare örtsalt
½ finhackad grön chili
1 nypa chiliflingor
3-4 varv med svartpepparkvarnen
1 tsk dill
1 tsk torkad dragon
1 msk persilja
1 nypa flingsalt
2 tsk fin opastöriserad honung
Bostongurka:
lagen:
1 del ättikssprit 12%
2 delar strösocker
3 delar vatten
2 msk senapsfrön
1 tsk salt
Koka upp detta tills att sockret smält
Hacka 1 kg västeråsgurkor fint
2 gula lökar finhackas
2-3 paprikor i olika färger finhackas
Lägg allt i lagen och koka sakta i 20-30 min. Känn med tandpetare när den känns klar.
Lägg inte till något konserveringsmedel, det behövs inte och är inte heller bra för kroppen. Häll upp i väl rengjorda burkar och stäng med lock. Låt det svalna i burken och förvara sedan i kylskåp.
Värme & Kärlek
Kommentarer
Skicka en kommentar