Fortsätt till huvudinnehåll

kärleksboost

Hejsan hejsan!
I helgen har jag och särbon bott på hotell minsann. Enbart 1 mil ifrån våra ordinarie hem. Låter det galet?
Hahahaa jo, det förstår jag.
Men tänk vilken kvalitetstid det är att komma hemifrån sina ordinarie hem och träffas på en ny plats, nytt rum och bara umgås med varandra utan andra göromål som måste fixas. Att bara checka in på hotell, utan att måsta göra det för att man är ute på resande fot.
En riktig kärleksboost som jag kan rekommendera att ni gör. Har ni barn, så försök ordna en barnvakt ni litar på. Det är så lätt att gå i samma lunk hela tiden, så det är bra att skaka om de dagliga rutinerna lite.  
Det här var ett sprillans nytt hotell som öppnat på Frösön. Det är så nytt att jag inte skulle bli förvånad om vi t.o.m invigde hotellrummet. Stoooora sängar. 120 cm x 2 och vacker utsikt.
Trevlig personal i receptionen som jag kunde ha blivit surrandes med i timmar om jag inte stoppat mig själv och jättegod hotellfrukost.
På kvällen blev det after work på Cuprum.
Apropå frukost, så åt jag så mycket av den på hotellet (det sägs att man inte kan äta sig mer än mätt.... jorå, det kan man, hrrrmmm), att jag inte orkade med någon lunch. Det blev en lunch/middag med avokado, tomater, crispsallad med citronolivolja och risvinäger, herbamare och svartpeppar.
Efter hotellvistelsen så åkte vi hem till verkligheten med lövkrattning och plantering. Men skönt det med. Solen värmde idag och det känns behagligt i hela kroppen när man arbetat ute i friska luften.
Nu får jag önska er en skön fortsättning på helgen med mycket

Värme & Kärlek
Christina













Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att