Fortsätt till huvudinnehåll

kärleksboost

Hejsan hejsan!
I helgen har jag och särbon bott på hotell minsann. Enbart 1 mil ifrån våra ordinarie hem. Låter det galet?
Hahahaa jo, det förstår jag.
Men tänk vilken kvalitetstid det är att komma hemifrån sina ordinarie hem och träffas på en ny plats, nytt rum och bara umgås med varandra utan andra göromål som måste fixas. Att bara checka in på hotell, utan att måsta göra det för att man är ute på resande fot.
En riktig kärleksboost som jag kan rekommendera att ni gör. Har ni barn, så försök ordna en barnvakt ni litar på. Det är så lätt att gå i samma lunk hela tiden, så det är bra att skaka om de dagliga rutinerna lite.  
Det här var ett sprillans nytt hotell som öppnat på Frösön. Det är så nytt att jag inte skulle bli förvånad om vi t.o.m invigde hotellrummet. Stoooora sängar. 120 cm x 2 och vacker utsikt.
Trevlig personal i receptionen som jag kunde ha blivit surrandes med i timmar om jag inte stoppat mig själv och jättegod hotellfrukost.
På kvällen blev det after work på Cuprum.
Apropå frukost, så åt jag så mycket av den på hotellet (det sägs att man inte kan äta sig mer än mätt.... jorå, det kan man, hrrrmmm), att jag inte orkade med någon lunch. Det blev en lunch/middag med avokado, tomater, crispsallad med citronolivolja och risvinäger, herbamare och svartpeppar.
Efter hotellvistelsen så åkte vi hem till verkligheten med lövkrattning och plantering. Men skönt det med. Solen värmde idag och det känns behagligt i hela kroppen när man arbetat ute i friska luften.
Nu får jag önska er en skön fortsättning på helgen med mycket

Värme & Kärlek
Christina













Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Gudomligt god och krämig tacopaj. Glutenfri/LCHF

Den här pajen har en spröd, knaprig botten, krämigt innehåll och en topping att dö en smula för. Aaah, smaklökarna får verkligen sitt. Fantastiskt god paj! Jag föreslår att du använder dig av ekologisk tacokrydda. Santa Maria, Garant och Spicemaster är några av de som har ekologisk tacokrydda. Då slipper du onödiga tillsatser.  Du kan naturligtvis istället blanda din egen krydda istället för att köpa färdig om du hellre vill det. Blanda då paprikapulver, lökpulver, curry, cayennepeppar, vitlökspulver, spiskummin (mycket av den kryddan), örtsalt, torkad oregano, pressad färsk vitlök och chilisås till en pasta som du klickar ner i den stekta färsen. Rör om och tillsätt även lite vatten som får koka in i köttfärsen.  Ca 4 port Pajskal : 2.5 dl mandelmjöl 2 msk kokosmjöl 1 msk pofiber 0,5 dl vita skalade sesamfrön (tänk på att vissa sorter kan vara kontaminerade med gluten i produktionen. Läs på förpackningen om du är riktigt känslig) 1 msk fiberhusk 50 g smör 0,5 tsk oraffi...

Grymt goda pommes strips på kålrabbi

Ibland finns det bara sådär supergoda alternativ som gör att man aldrig behöver längta tillbaka till de mindre nyttiga "originalen". Vill man hellre fritera dessa så går det naturligtvis jättebra. Använd då avokadoolja, druvkärneolja eller kokosolja som alla har en hög rykpunkt, vilket gör att inga giftiga ångor bildas. Doppa dem gärna i arrowrot före friteringen. Salta och krydda efteråt. Jag har den här gången valt ugnen eftersom jag inte hade så mycket olja hemma och för att även ugnsrostade kålrabbistrips blir supergott. Det här tillbehöret kommer även dina barn att älska. Serverad till en god köttbit och kanske lite bea så går knappt att känna skillnad på vanliga strips och de här. Såhär gott kryddade blir de en riktig hit! Åh nu blir jag ju jättesugen. Man när klockan är över 21 på kvällen så blir det ingenting av med det snålvattnet... 😋 Kålrabbi Kokosolja Herbamare/Troccomare örtsalt Paprikapulver (Paprika är otroligt besprutat så använd ekologis...