Fortsätt till huvudinnehåll

GMO Röstat och klart från Sverige

Hej vänner!
Jätten Monsanto har vunnit över vårat förstånd. Jag vet inte om ni uppmärksammat att Sverige nu röstat ja i frågan om GMO (genmodifierad gröda) i EU. Ett svek mot Sverige och Sveriges befolkning.
Det känns som om vi nu har nått det nedersta trappsteget i en hälsosam livsstil och för framtiden och framtidens barn. FRUKTANSVÄRT är vad det är.
Enligt Landbygdsministern Sven-Erik Bucht, jag citerar vad som står i Svd: -"Det innebär inte att socialdemokraterna och miljöpartiet nu gjort upp om hur regeringen ska förhålla sig till frågorna om genmodifierade produkter". Slut citat.

Man har bl.a kunnat läsa om hur 37 miljoner bin hittades döda i Ontario, Kanada p.g.a GMO-majs och gifterna (glyfosat) vid odling dessa. RoundUp är en sådan produkt.
Skadeinsekter dör också. Min undran...vad kommer att hända med våra fåglar som många är insektsätare?
Det är även cancerogent.
GenMANIPULERAT/modifierat....ja ni hör ju själv på namnet. Smaka på det ordet. Och det ska våra barn, vi och våra djur äta?


Det här är ytterligare nu ännu en anledning till att handla ekologiskt och helst ekologiskt/krav, för tydligen vet man inte ens om vanligt svenskt kött innehåller GMO då spannmålen kan komma från länder där man odlar GMO. GMO behöver inte deklareras i slutprodukten  om det använts i ledet.

Jag skulle även, på mina bara knän, be er att skriva under på den här blanketten. Det går så fort att göra. Bara några sekunder av ditt liv.....Enbart namn och adress så är du klar. Stå upp för dina eventuella barn, barnbarn och barnbarnsbarn. För det är dom som kommer att få ta smällen av det här.
Kanske är det inte för sent att få vår röst hörd då man läser Landsbruksministrns uttalande (som har röstat ja i denna fråga).


Rösta HÄR

Tack snälla!
Värme & Kärlek
Christina





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Ugnsrostade rödbetor med citronsmör

Ibland önskar man sig ju bara något lätt, vegetariskt eller något gott som tillbehör.  Det här åt vi i helgen och valde då att äta den som en egen liten rätt och tog då även rivna morötter till. Smöret smälte sakta ner över de varma rödbetorna. Åh Guuud så gott! Prova även som tillbehör till ex lax. Jag använde  osaltat smör och saltade det med ekologiskt örtsalt, eftersom det saltade smöret innehåller raffinerat salt som inte är hälsosamt. Väljer du ett saltat smör så välj då ekologiskt smör. Jag väntar och längtar till den dagen det kommer ett osaltat ekologiskt smör) Citronsmör: 1 port 1 msk osaltat smör   1½ tsk pressad citron 1 krm rivet skal av citron 1 pressad liten vitlöksklyfta 1 krm smulad torkad timjan örtsalt (herbamare eller trocomare) Rödbetor i ugn:.  Skala ekologiska rödbetor, så många du vill ha. Klyfta dem och droppa över lite olja. Krydda med örtsalt. Använder du extra virgine olivolja så rostar du dem långsamt i ugnen på 150-1...

Grymt goda pommes strips på kålrabbi

Ibland finns det bara sådär supergoda alternativ som gör att man aldrig behöver längta tillbaka till de mindre nyttiga "originalen". Vill man hellre fritera dessa så går det naturligtvis jättebra. Använd då avokadoolja, druvkärneolja eller kokosolja som alla har en hög rykpunkt, vilket gör att inga giftiga ångor bildas. Doppa dem gärna i arrowrot före friteringen. Salta och krydda efteråt. Jag har den här gången valt ugnen eftersom jag inte hade så mycket olja hemma och för att även ugnsrostade kålrabbistrips blir supergott. Det här tillbehöret kommer även dina barn att älska. Serverad till en god köttbit och kanske lite bea så går knappt att känna skillnad på vanliga strips och de här. Såhär gott kryddade blir de en riktig hit! Åh nu blir jag ju jättesugen. Man när klockan är över 21 på kvällen så blir det ingenting av med det snålvattnet... 😋 Kålrabbi Kokosolja Herbamare/Troccomare örtsalt Paprikapulver (Paprika är otroligt besprutat så använd ekologis...