Hej på er! Nu är det packning, städning och rensning av kylskåpet.
Tog det jag hade till hands och lagade till sista middagen på en månad här hemma. Hade inte den minsta föraning om vad jag skulle hitta på, eller vad slutresultatet skulle bli. Snabbt gick det också. Kan inte ha tagit mer än 20 min att tilllaga. Oj Jisses, sååååå gott det blev!
Började med frysen där jag tog ut innerfiléer av kyckling. Sedan blev det 'go with the flow' med vad kylen hade att erbjuda till sista ingrediens
10 innerfiléer av kyckling
50 g ekologisk purjolök, strimlad
50 g färsk ekologisk babyspenat
50 g romansallad (svensk) skivad
2 dl extra creamy kokosmjölk
½ tsk ekologiskt paprikapulver
Herbamare örtsalt
Chiliflingor efter tycke och smak
½ burk färsk ekologisk/krav kycklingbuljong (scandinavian organics)
1 msk ekologisk tomatpuré
1 tsk röd currypasta
5 g finriven färsk ekologisk ingefära
5 g ekologisk vitlök
Ghee
Tillbehör: Ångkokt färsk broccoli. Kryddad med örtsalt
Värm upp en panna med ghee.
Lägg i filéerna och låt dem steka ett par minuter. Det kommer inte att bli så mycket färg på filéerna, men det är som det ska vara och är nyttigare än om det blir stekyta. Vänd på dem efter ett par minuter och krydda med paprikapulver, chiliflingor och örtsalt. Vänd på dem några gånger under tillagningen. Stek sammanlagt ca 4-6 min.
Lägg i strimlad purjolök och romansallad. Sänk värmen och låt purjon och romansalladen bli mjuk i pannan
Tillsätt kokosmjölk och puttra ihop tills det blir krämigt
Häll i buljong, tomatpuré och currypasta
Rör ner spenatbladen
Riv i färsk ingefära. Rör om och låt puttra en minut till och pressa sedan i vitlöken.
Rör om och servera med ångande varm broccoli. Nom nom!!!
Tog det jag hade till hands och lagade till sista middagen på en månad här hemma. Hade inte den minsta föraning om vad jag skulle hitta på, eller vad slutresultatet skulle bli. Snabbt gick det också. Kan inte ha tagit mer än 20 min att tilllaga. Oj Jisses, sååååå gott det blev!
Började med frysen där jag tog ut innerfiléer av kyckling. Sedan blev det 'go with the flow' med vad kylen hade att erbjuda till sista ingrediens
10 innerfiléer av kyckling
50 g ekologisk purjolök, strimlad
50 g färsk ekologisk babyspenat
50 g romansallad (svensk) skivad
2 dl extra creamy kokosmjölk
½ tsk ekologiskt paprikapulver
Herbamare örtsalt
Chiliflingor efter tycke och smak
½ burk färsk ekologisk/krav kycklingbuljong (scandinavian organics)
1 msk ekologisk tomatpuré
1 tsk röd currypasta
5 g finriven färsk ekologisk ingefära
5 g ekologisk vitlök
Ghee
Tillbehör: Ångkokt färsk broccoli. Kryddad med örtsalt
Värm upp en panna med ghee.
Lägg i filéerna och låt dem steka ett par minuter. Det kommer inte att bli så mycket färg på filéerna, men det är som det ska vara och är nyttigare än om det blir stekyta. Vänd på dem efter ett par minuter och krydda med paprikapulver, chiliflingor och örtsalt. Vänd på dem några gånger under tillagningen. Stek sammanlagt ca 4-6 min.
Lägg i strimlad purjolök och romansallad. Sänk värmen och låt purjon och romansalladen bli mjuk i pannan
Tillsätt kokosmjölk och puttra ihop tills det blir krämigt
Häll i buljong, tomatpuré och currypasta
Rör ner spenatbladen
Riv i färsk ingefära. Rör om och låt puttra en minut till och pressa sedan i vitlöken.
Rör om och servera med ångande varm broccoli. Nom nom!!!
Ett litet tips! Frys in buljongen i lagom portioner. Jag har tagit glasburkar som jag fyllt till hälften med dessa goda buljonger som jag har i frysen. (Jag undviker plast) Bara att ta fram och tillsätta direkt som smaksättning.
Kommentarer
Skicka en kommentar