Fortsätt till huvudinnehåll

Röd Currykyckling

Hej på er! Nu är det packning, städning och rensning av kylskåpet.
Tog det jag hade till hands och lagade till sista middagen på en månad här hemma. Hade inte den minsta föraning om vad jag skulle hitta på, eller vad slutresultatet skulle bli. Snabbt gick det också. Kan inte ha tagit mer än 20 min att tilllaga. Oj Jisses, sååååå gott det blev!

Började med frysen där jag tog ut innerfiléer av kyckling. Sedan blev det 'go with the flow' med vad kylen hade att erbjuda till sista ingrediens

10 innerfiléer av kyckling
50 g ekologisk purjolök, strimlad
50 g färsk ekologisk babyspenat
50 g romansallad (svensk) skivad
2 dl extra creamy kokosmjölk
½ tsk ekologiskt paprikapulver
Herbamare örtsalt
Chiliflingor efter tycke och smak
½ burk färsk ekologisk/krav kycklingbuljong (scandinavian organics)
1 msk ekologisk tomatpuré
1 tsk röd currypasta
5 g finriven färsk ekologisk ingefära
5 g ekologisk vitlök
Ghee

Tillbehör: Ångkokt färsk broccoli. Kryddad med örtsalt

Värm upp en panna med ghee.
Lägg i filéerna och låt dem steka ett par minuter. Det kommer inte att bli så mycket färg på filéerna, men det är som det ska vara och är nyttigare än om det blir stekyta. Vänd på dem efter ett par minuter och krydda med paprikapulver, chiliflingor och örtsalt. Vänd på dem några gånger under tillagningen. Stek sammanlagt ca 4-6 min.
Lägg i strimlad purjolök och romansallad. Sänk värmen och låt purjon och romansalladen bli mjuk i pannan
Tillsätt kokosmjölk och puttra ihop tills det blir krämigt
Häll i buljong, tomatpuré och currypasta
Rör ner spenatbladen
Riv i färsk ingefära. Rör om och låt puttra en minut till och pressa sedan i vitlöken.
Rör om och servera med ångande varm broccoli. Nom nom!!!



Ett litet tips! Frys in buljongen i lagom portioner. Jag har tagit glasburkar som jag fyllt till hälften med dessa goda buljonger som jag har i frysen. (Jag undviker plast) Bara att ta fram och tillsätta direkt som smaksättning. 




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Gudomligt god och krämig tacopaj. Glutenfri/LCHF

Den här pajen har en spröd, knaprig botten, krämigt innehåll och en topping att dö en smula för. Aaah, smaklökarna får verkligen sitt. Fantastiskt god paj! Jag föreslår att du använder dig av ekologisk tacokrydda. Santa Maria, Garant och Spicemaster är några av de som har ekologisk tacokrydda. Då slipper du onödiga tillsatser.  Du kan naturligtvis istället blanda din egen krydda istället för att köpa färdig om du hellre vill det. Blanda då paprikapulver, lökpulver, curry, cayennepeppar, vitlökspulver, spiskummin (mycket av den kryddan), örtsalt, torkad oregano, pressad färsk vitlök och chilisås till en pasta som du klickar ner i den stekta färsen. Rör om och tillsätt även lite vatten som får koka in i köttfärsen.  Ca 4 port Pajskal : 2.5 dl mandelmjöl 2 msk kokosmjöl 1 msk pofiber 0,5 dl vita skalade sesamfrön (tänk på att vissa sorter kan vara kontaminerade med gluten i produktionen. Läs på förpackningen om du är riktigt känslig) 1 msk fiberhusk 50 g smör 0,5 tsk oraffi...

Grymt goda pommes strips på kålrabbi

Ibland finns det bara sådär supergoda alternativ som gör att man aldrig behöver längta tillbaka till de mindre nyttiga "originalen". Vill man hellre fritera dessa så går det naturligtvis jättebra. Använd då avokadoolja, druvkärneolja eller kokosolja som alla har en hög rykpunkt, vilket gör att inga giftiga ångor bildas. Doppa dem gärna i arrowrot före friteringen. Salta och krydda efteråt. Jag har den här gången valt ugnen eftersom jag inte hade så mycket olja hemma och för att även ugnsrostade kålrabbistrips blir supergott. Det här tillbehöret kommer även dina barn att älska. Serverad till en god köttbit och kanske lite bea så går knappt att känna skillnad på vanliga strips och de här. Såhär gott kryddade blir de en riktig hit! Åh nu blir jag ju jättesugen. Man när klockan är över 21 på kvällen så blir det ingenting av med det snålvattnet... 😋 Kålrabbi Kokosolja Herbamare/Troccomare örtsalt Paprikapulver (Paprika är otroligt besprutat så använd ekologis...