Då har det varit alla våra hjärtans dag. Jag hoppas att den var riktigt fin. Även att du gav dig själv lite extra omtanke och kärlek.
Kolla gärna in gårdagens inlägg om erbjudandet från Terapeutakademin. Det gäller även idag, måndag 20160215 :) <3
En så ofantligt ljuvlig middag vi hade igår. Det var sådär snuskigt gott så att man bara satt och mulade in utan att knappt prata.
Hade en rostbiff på älg. Till den hade vi sallad, råstekt rättika med lök och chili chutney samt bearnaise. Fick till en fantastisk sky på köttsky som bildades efter ugnsstekningen och som jag blandade med lite benbuljong som jag gjort på älgben, en liten bit lök som fick puttra med samt en liiiiten skvätt svartvinbärsvin. Lät koka sakta utan lock i 20 min. Silade och hällde sedan detta över de fina köttskivorna.
Christer ville även ha hasselbackspotatis och naturligtvis fick han det. Men för min det fanns absolut inget behov av att äta av den.
Jag är ingen älskare av aluminium närmast maten och gillar att ugnssteka kött på svag värme i ugnen. Då blir den som saftigast. En trick som då funkar är att först linda in köttet i smörpapper (inte bakplåtspapper, det är behandlat). Smörgåspapper tål upp till ca 200-225°C. Sedan tar jag aluminiumfolie.
ROSTBIFF:
En bit rostbiff läggs på ett ark smörpapper, stor nog att räcka att linda in köttbiten i.
Krydda rejält runt om med oraffinerat havssalt, ordentligt med nymalen svartpeppar och massor av torkad timjan som du mortlat. Massera in kryddorna och linda in köttet i smörpapperet och sedan aluminiumfolie. Det ska bli riktigt tätt. Stick in en köttermometer så att udden på den hamnar i mitten av köttbiten.
In i ugnen i 150°C tills termometern visar 60-65°C. Ta ut köttet ur ugnen men låt köttbiten ligga kvar att vila i paketet 20-30 min innan du skär upp den.
STEKT RÄTTIKA MED LÖK & CHILI CHUTNEY:
Riv en stor rättika och en stor lök. Lägg rivet på en kökshandduk och krama ur vätskan
Salta lite (oraffinerat salt) och peppra med nymalen svart- eller vitpeppar.
Blanda i ½ msk chilichutney
Stek på svag/medelvärme i smör eller ghee i ca 3-5 min.
Servera med en ekologisk blandsallad, skivad paprika och gurka, samt bearnaise.
Chili chutney har blivit en älskad ingrediens som piffar upp den mest tråkiga rätten. Tycker verkligen att du ska prova att göra den. Den räcker ofantligt länge och håller dessutom otroligt länge i kylen.
Värme & Kärlek
Christina
Kolla gärna in gårdagens inlägg om erbjudandet från Terapeutakademin. Det gäller även idag, måndag 20160215 :) <3
En så ofantligt ljuvlig middag vi hade igår. Det var sådär snuskigt gott så att man bara satt och mulade in utan att knappt prata.
Hade en rostbiff på älg. Till den hade vi sallad, råstekt rättika med lök och chili chutney samt bearnaise. Fick till en fantastisk sky på köttsky som bildades efter ugnsstekningen och som jag blandade med lite benbuljong som jag gjort på älgben, en liten bit lök som fick puttra med samt en liiiiten skvätt svartvinbärsvin. Lät koka sakta utan lock i 20 min. Silade och hällde sedan detta över de fina köttskivorna.
Christer ville även ha hasselbackspotatis och naturligtvis fick han det. Men för min det fanns absolut inget behov av att äta av den.
Jag är ingen älskare av aluminium närmast maten och gillar att ugnssteka kött på svag värme i ugnen. Då blir den som saftigast. En trick som då funkar är att först linda in köttet i smörpapper (inte bakplåtspapper, det är behandlat). Smörgåspapper tål upp till ca 200-225°C. Sedan tar jag aluminiumfolie.
ROSTBIFF:
En bit rostbiff läggs på ett ark smörpapper, stor nog att räcka att linda in köttbiten i.
Krydda rejält runt om med oraffinerat havssalt, ordentligt med nymalen svartpeppar och massor av torkad timjan som du mortlat. Massera in kryddorna och linda in köttet i smörpapperet och sedan aluminiumfolie. Det ska bli riktigt tätt. Stick in en köttermometer så att udden på den hamnar i mitten av köttbiten.
In i ugnen i 150°C tills termometern visar 60-65°C. Ta ut köttet ur ugnen men låt köttbiten ligga kvar att vila i paketet 20-30 min innan du skär upp den.
STEKT RÄTTIKA MED LÖK & CHILI CHUTNEY:
Riv en stor rättika och en stor lök. Lägg rivet på en kökshandduk och krama ur vätskan
Salta lite (oraffinerat salt) och peppra med nymalen svart- eller vitpeppar.
Blanda i ½ msk chilichutney
Stek på svag/medelvärme i smör eller ghee i ca 3-5 min.
Servera med en ekologisk blandsallad, skivad paprika och gurka, samt bearnaise.
Chili chutney har blivit en älskad ingrediens som piffar upp den mest tråkiga rätten. Tycker verkligen att du ska prova att göra den. Den räcker ofantligt länge och håller dessutom otroligt länge i kylen.
Värme & Kärlek
Christina
Kommentarer
Skicka en kommentar