Fortsätt till huvudinnehåll

Kyckling med grönkål i krämig kokosmjölk och läkarbesök

Ja, tänk så fort en härlig helg kan gå.
Har haft min dotter hemma med massor av vänner samt hennes fina kille.

Var iväg till min läkare igår och fick min dom.... Något som är ärftligt och förmodligen behöver opereras. Ja shit!! Har fått en hyperparasjukdom och ska fortsätta utredas.

Men ni som känner mig, vet ju hur tjurig jag är, hur intresserad jag är av hälsa och hur jag kommit kommit igenom tuffa saker förr, blivit frisk och fått en energi som jag inte trodde var möjligt. Allt genom kost och smarta tillskott. 

Nu tror jag inte på en massa tillskott om man inte med vetskap har en brist. Det kan ge rubbningar i balansen gentemot andra vitaminer och mineraler. Eventuellt en multivitamin kan vara bra. Men vissa tillskott stör inte den balansen och är av nytta att äta. Det är såna tillskott jag har ätit. Mer om det så småningom....


Tänker inte få nån benskörhet på grund av den här sjukdomen. Nännemen! Men sitter det en godartad tumör på min bisköldkörtel så kanske det blir en svår nöt att knäcka. Då måste den nog bort för att inte ställa till med för mycket kalcium i blodet, vilket den nu gör.

Tänker äta K2 som jag nämnt i tidigare blogginlägg. Det tar med sig kalciumet från blodet dit det hör hemma = tillbaka till benstommen. Kommer även att äta tillskott av magnesium, D-vitamin, kelp (jod) samt en skvätt granatäppeljuice varje dag. Mycket av detta äter jag redan, men måste lägga till något enstaka tillskott. Se gärna mer om vitaminer och mineraler HÄR

Även matsmältningsenzym kommer att införskaffas.

Lever och njurreningen tyckte min läkare var spännande. Jag var lite nervös inför hur han skulle reagera när jag nämnde att jag ville göra dessa reningar. Men som den nytänkande läkare han är... – Kör på, sa han! :)

Har man eller har man haft exempelvis uttröttade binjurar så har kroppen svårt att rena sig. Detta gör att binjurarna försvagas ännu mer. För att inte skapa en rundgång där man försvagar dem ytterligare, så kan det ultimata vara rening – ex detox-kost där man eliminerar gifter från bekämpningsmedel etc, lugn och ro, utan stimulantia som stressar.

Har jag sagt att jag har jordens bästa läkare?

Som vanligt pratade vi kost och hälsa.... Sååå roligt att ha en läkare som är intresserad av hälsosam kost, som äter så själv och förordar det. Roligt att bolla och att få kredit för hur man själv äter och tänker. Raw kakao var dagens lärdom och det ska jag införskaffa. Ger bra aminosyror. Har läst om det, men inte anammat det.

Undrar vad som hade hänt och hur fort det hade hänt om jag inte ätit den hälsosamma kost som jag gör....Självklart har det hänt att jag fuskat, men då har jag gjort det med medvetna val, mycket sällan och tillbaka ursnabbt på banan igen. På så sätt slipper jag det dåliga samvetet. 

Nå, när jag slutligen kom hem så var jag ju vråååålhungrig. Så snabbt ska det då gå. Jajjemen snabbt i köket på vardagarna gillar jag. Helgen ska tillbringas i köket bland kastruller och pannor :)

Hade färska kycklingfiléer i kylen samt kokosmjölk och färsk ekologisk grönkål. Perfekt!
Förra veckan gjorde jag ghee och kokosolja ser jag alltid till att ha hemma. 

2 port

Kycklingfilé, jag tog 2 st
200 g kokosmjölk. Jag använder Santa Maria i rosa tetran eller Garants. Ingen av dem innehåller några tillsatser
1 tsk kaffir limeblad
1 tsk paprikapulver. Viktigt att den är ekologisk
½-3/4 tsk färskriven gurkmeja
nymalen svartpeppar
örtsalt, herbamare eller trocomare
chiliflakes, efter tycke och smak
½ tsk vitlökspulver
3 tsk kokosflingor
2 tsk balsamvinäger, mörk
2 stora nävar ekologisk grönkål
Ghee och kokosolja


  • Strimla kycklingfilé
  • Krydda med örtsalt, chili, peppar, paprikapulver, vitlökspulver, limeblad och riven gurkmeja
  • Bryn i ghee och kokosolja
  • Strö över kokosflingor
  • Lägg i grönkålen och låt den sprätta och bli mjuk
  • Häll på kokosmjölken
  • Tillsätt balsamvinägern
  • Rör om och smaka av
KLART! :)










Kommentarer

  1. Gurkmeja är otroligt nyttigt! Läs detta uttömmande inlägg om hälsofördelar med gurkmeja:
    http://gluten-celiaki.blogspot.com

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Kajsa!
      Javisst är det en helt fantastisk krydda !! :)
      Har skrivit lite om dess goda egenskaper Här: http://kvinnaicentrum.blogspot.se/2014/09/halsobringande-harliga-kryddor-och-en.html
      Ska absolut gå in på din sida och titta.
      Kul att du skrev!
      Ha en jättefin dag! :) <3

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums egna och

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå