Fortsätt till huvudinnehåll

Vad äter man istället för bröd?




Många undrar vad jag äter som frukost när jag inte äter bröd. 

Jag kan tala om att jag har varit en riktig bröd och pastaälskare. För 10 år sedan, innan min början av mitt mer hälsosammare sätt att äta, så sa jag faktiskt: – "skulle jag någonsin måsta sluta äta pasta, så vore det lika bra att sluta äta".
Jag åt smörgås varje frukost.
Så mycket älskade jag denna mjölmat. 

Idag har jag inget som helst sug efter det. Visst är det märkligt hur man kan lära kroppen? Det är ungefär som att sluta röka. Har man varit utan en längre tid, så slutar man att längta efter det. Behovet/suget finns inte längre. Det gäller "bara" att stå ut ett tag och hitta alternativ som man tycker är supergott, eller hitta andra intressanta saker att göra.

För min del så började jag att göra "smörgåsar" genom att skära en lite tjockare skiva av vitkål eller paprika. Bredde på lite smör och toppade med pålägg och goda färska örter. Så kan jag göra än idag om jag känner att jag vill ha något till kaffet t.ex.
Min frukost idag är så mycket mer näringsrik och ger en mättnad under så många fler timmar än en smörgås med tomma kalorier.

Denna morgon värmde jag upp lite smör i en panna. Hade tillfälligt slut på ghee, men ska göra det i kväll.
Skivade ner vitkål och paprika (ekologiska naturligtvis) som jag lät bli mjuk. Kryddade med örtsalt och paprikapulver. 
Tillsatte mixade ekologiska sallader (finns färdig i påse att köpa) och knäckte i ett par ägg.
Detta fick sakta på svag värme stabiliseras till lagom fasthet på äggen.
Kryddade lite extra med mer örtsalt på äggen samt nymalen svartpeppar.
Vill du, så lägg till ex alfalfagroddar, avokado, makrill etc. MUMS!

Snabbt, enkelt och supernyttigt!!

Det gäller att hitta det som funkar i vardagen, som går snabbt och något som man njuter av att äta. Då först får man kroppen att sluta längta efter de onyttigheterna man tidigare hade ett sug efter. 
Ett tips är att även äta din mat utan att göra något annat samtidigt. Då får du möjlighet att riktigt känna vad maten smakar och njuta av den. Duka upp lite fint, med servett. Tänd ett ljus och känn att du unnar dig att få må bra. 



Värme & Kärlek
Christina



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött...

Gudomligt god och krämig tacopaj. Glutenfri/LCHF

Den här pajen har en spröd, knaprig botten, krämigt innehåll och en topping att dö en smula för. Aaah, smaklökarna får verkligen sitt. Fantastiskt god paj! Jag föreslår att du använder dig av ekologisk tacokrydda. Santa Maria, Garant och Spicemaster är några av de som har ekologisk tacokrydda. Då slipper du onödiga tillsatser.  Du kan naturligtvis istället blanda din egen krydda istället för att köpa färdig om du hellre vill det. Blanda då paprikapulver, lökpulver, curry, cayennepeppar, vitlökspulver, spiskummin (mycket av den kryddan), örtsalt, torkad oregano, pressad färsk vitlök och chilisås till en pasta som du klickar ner i den stekta färsen. Rör om och tillsätt även lite vatten som får koka in i köttfärsen.  Ca 4 port Pajskal : 2.5 dl mandelmjöl 2 msk kokosmjöl 1 msk pofiber 0,5 dl vita skalade sesamfrön (tänk på att vissa sorter kan vara kontaminerade med gluten i produktionen. Läs på förpackningen om du är riktigt känslig) 1 msk fiberhusk 50 g smör 0,5 tsk oraffi...