Fortsätt till huvudinnehåll

Vad äter man istället för bröd?




Många undrar vad jag äter som frukost när jag inte äter bröd. 

Jag kan tala om att jag har varit en riktig bröd och pastaälskare. För 10 år sedan, innan min början av mitt mer hälsosammare sätt att äta, så sa jag faktiskt: – "skulle jag någonsin måsta sluta äta pasta, så vore det lika bra att sluta äta".
Jag åt smörgås varje frukost.
Så mycket älskade jag denna mjölmat. 

Idag har jag inget som helst sug efter det. Visst är det märkligt hur man kan lära kroppen? Det är ungefär som att sluta röka. Har man varit utan en längre tid, så slutar man att längta efter det. Behovet/suget finns inte längre. Det gäller "bara" att stå ut ett tag och hitta alternativ som man tycker är supergott, eller hitta andra intressanta saker att göra.

För min del så började jag att göra "smörgåsar" genom att skära en lite tjockare skiva av vitkål eller paprika. Bredde på lite smör och toppade med pålägg och goda färska örter. Så kan jag göra än idag om jag känner att jag vill ha något till kaffet t.ex.
Min frukost idag är så mycket mer näringsrik och ger en mättnad under så många fler timmar än en smörgås med tomma kalorier.

Denna morgon värmde jag upp lite smör i en panna. Hade tillfälligt slut på ghee, men ska göra det i kväll.
Skivade ner vitkål och paprika (ekologiska naturligtvis) som jag lät bli mjuk. Kryddade med örtsalt och paprikapulver. 
Tillsatte mixade ekologiska sallader (finns färdig i påse att köpa) och knäckte i ett par ägg.
Detta fick sakta på svag värme stabiliseras till lagom fasthet på äggen.
Kryddade lite extra med mer örtsalt på äggen samt nymalen svartpeppar.
Vill du, så lägg till ex alfalfagroddar, avokado, makrill etc. MUMS!

Snabbt, enkelt och supernyttigt!!

Det gäller att hitta det som funkar i vardagen, som går snabbt och något som man njuter av att äta. Då först får man kroppen att sluta längta efter de onyttigheterna man tidigare hade ett sug efter. 
Ett tips är att även äta din mat utan att göra något annat samtidigt. Då får du möjlighet att riktigt känna vad maten smakar och njuta av den. Duka upp lite fint, med servett. Tänd ett ljus och känn att du unnar dig att få må bra. 



Värme & Kärlek
Christina



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

LCHF Pinocchiotårta

Jamen då har man fyllt igen då...år alltså :) Du som har barn runt omkring dig kan nog hålla med om märkligheten med att barnen blir bara äldre och äldre. Men vi liksom stannar kvar i , runt 28 års åldern. Jag har inget emot att bli äldre. Det har sin skönhet och erfarenhetslåda. Det är liksom livet! Blev i alla fall hyllad rejält igår, trots att jag bara fyllde ojämna, få se nu....nu är jag så gammal att jag måste fundera hur många år jag ska räkna till...53. Japp, 53 härliga år har jag levt. Gjorde en LCHF-tårta. Tänkte först att den verkade bli så liten, men den var mäktig, men ändå lätt i konsistensen. Gott med den gräddiga jordgubbsfyllningen som jag tog riktigt rikligt med. Du kan göra botten dagen före om du vill och fixa fyllningen samma dag du ska bjuda på den.  LCHF Pinocchiotårta: Mandelbotten 1 dl sukrin melis 4 äggulor 150 g smält avsvalnat smör 2 tsk bakpulver  2½ dl mandelmjöl Vispa äggulor och sukrin melis poröst. Vispa ner d...

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga ...