Fortsätt till huvudinnehåll

Fiskgratäng med bacon LCHF, Low Carb

Hej Hopp!
I detta kök fortsätter julbak och förberedelser. Jag tycker om att småpyssla så det inte blir stressigt in i det sista.
Det som är skönt är ju när man har massor av mat i frysen att bara ta fram. För mig är det julfrid, att slippa laga mat in i det sista utan bara få umgås och ha det skönt.
Det enda jag gör i sista stund är Jansson och köttbullar. Köttbullarna blir lätt torra tycker jag om jag lagar dom i förtid, fryser in och sedan tinar upp. Nej dom vill jag ha nystekta och en krämig Jansson blir inte krämig efter en infrysning. Nope!
Nu hör inte Jansson till ett kolhydratfattig kost. Den är ur ren kosthälsa en riktig värsting. Innehåller ju både massor av både snabba kolhydrater och fett.
Jag kommer inte att frossa i den, utan enbart ta en matsked till övrig mat. Balans, balans så behöver man inte känna sig lurad och få dåligt samvete.

När man pysslar i köket så är det skönt att laga till mat som går fort att göra men ändå smakar fantastiskt.
Idag blev det ett recept från Kostrådgivarna
Jag tog torskfiléer istället för hokifiléer

4 port
5 torskfiléer
3 pkt bacon, eller rökt fläsk
3 små lökar
2 zuccini
5 dl grädde
peppar och ev mer salt
riven ost

Sätt ugnen på 200°
Skär bacon och zuccini i bitar och hacka löken.
Stek dem i omgångar
Krydda
Häll på grädde och låt den puttra ett tag tills det blir krämigt. Jag har ett knep där jag häller i lite grädde i taget så går det lättare och snabbare.
Lägg fisken i en form och häll på såsen
Gratinera i ugnen i 10 min
Ta ut formen och strö på osten
Gratinera i ytterligare 10 min.





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

LCHF Pinocchiotårta

Jamen då har man fyllt igen då...år alltså :) Du som har barn runt omkring dig kan nog hålla med om märkligheten med att barnen blir bara äldre och äldre. Men vi liksom stannar kvar i , runt 28 års åldern. Jag har inget emot att bli äldre. Det har sin skönhet och erfarenhetslåda. Det är liksom livet! Blev i alla fall hyllad rejält igår, trots att jag bara fyllde ojämna, få se nu....nu är jag så gammal att jag måste fundera hur många år jag ska räkna till...53. Japp, 53 härliga år har jag levt. Gjorde en LCHF-tårta. Tänkte först att den verkade bli så liten, men den var mäktig, men ändå lätt i konsistensen. Gott med den gräddiga jordgubbsfyllningen som jag tog riktigt rikligt med. Du kan göra botten dagen före om du vill och fixa fyllningen samma dag du ska bjuda på den.  LCHF Pinocchiotårta: Mandelbotten 1 dl sukrin melis 4 äggulor 150 g smält avsvalnat smör 2 tsk bakpulver  2½ dl mandelmjöl Vispa äggulor och sukrin melis poröst. Vispa ner d...

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga ...