Hej Hopp!
I detta kök fortsätter julbak och förberedelser. Jag tycker om att småpyssla så det inte blir stressigt in i det sista.
Det som är skönt är ju när man har massor av mat i frysen att bara ta fram. För mig är det julfrid, att slippa laga mat in i det sista utan bara få umgås och ha det skönt.
Det enda jag gör i sista stund är Jansson och köttbullar. Köttbullarna blir lätt torra tycker jag om jag lagar dom i förtid, fryser in och sedan tinar upp. Nej dom vill jag ha nystekta och en krämig Jansson blir inte krämig efter en infrysning. Nope!
Nu hör inte Jansson till ett kolhydratfattig kost. Den är ur ren kosthälsa en riktig värsting. Innehåller ju både massor av både snabba kolhydrater och fett.
Jag kommer inte att frossa i den, utan enbart ta en matsked till övrig mat. Balans, balans så behöver man inte känna sig lurad och få dåligt samvete.
När man pysslar i köket så är det skönt att laga till mat som går fort att göra men ändå smakar fantastiskt.
Idag blev det ett recept från Kostrådgivarna
Jag tog torskfiléer istället för hokifiléer
4 port
5 torskfiléer
3 pkt bacon, eller rökt fläsk
3 små lökar
2 zuccini
5 dl grädde
peppar och ev mer salt
riven ost
Sätt ugnen på 200°
Skär bacon och zuccini i bitar och hacka löken.
Stek dem i omgångar
Krydda
Häll på grädde och låt den puttra ett tag tills det blir krämigt. Jag har ett knep där jag häller i lite grädde i taget så går det lättare och snabbare.
Lägg fisken i en form och häll på såsen
Gratinera i ugnen i 10 min
Ta ut formen och strö på osten
Gratinera i ytterligare 10 min.
I detta kök fortsätter julbak och förberedelser. Jag tycker om att småpyssla så det inte blir stressigt in i det sista.
Det som är skönt är ju när man har massor av mat i frysen att bara ta fram. För mig är det julfrid, att slippa laga mat in i det sista utan bara få umgås och ha det skönt.
Det enda jag gör i sista stund är Jansson och köttbullar. Köttbullarna blir lätt torra tycker jag om jag lagar dom i förtid, fryser in och sedan tinar upp. Nej dom vill jag ha nystekta och en krämig Jansson blir inte krämig efter en infrysning. Nope!
Nu hör inte Jansson till ett kolhydratfattig kost. Den är ur ren kosthälsa en riktig värsting. Innehåller ju både massor av både snabba kolhydrater och fett.
Jag kommer inte att frossa i den, utan enbart ta en matsked till övrig mat. Balans, balans så behöver man inte känna sig lurad och få dåligt samvete.
När man pysslar i köket så är det skönt att laga till mat som går fort att göra men ändå smakar fantastiskt.
Idag blev det ett recept från Kostrådgivarna
Jag tog torskfiléer istället för hokifiléer
4 port
5 torskfiléer
3 pkt bacon, eller rökt fläsk
3 små lökar
2 zuccini
5 dl grädde
peppar och ev mer salt
riven ost
Sätt ugnen på 200°
Skär bacon och zuccini i bitar och hacka löken.
Stek dem i omgångar
Krydda
Häll på grädde och låt den puttra ett tag tills det blir krämigt. Jag har ett knep där jag häller i lite grädde i taget så går det lättare och snabbare.
Lägg fisken i en form och häll på såsen
Gratinera i ugnen i 10 min
Ta ut formen och strö på osten
Gratinera i ytterligare 10 min.
Kommentarer
Skicka en kommentar