Fortsätt till huvudinnehåll

Fiskgratäng med bacon LCHF, Low Carb

Hej Hopp!
I detta kök fortsätter julbak och förberedelser. Jag tycker om att småpyssla så det inte blir stressigt in i det sista.
Det som är skönt är ju när man har massor av mat i frysen att bara ta fram. För mig är det julfrid, att slippa laga mat in i det sista utan bara få umgås och ha det skönt.
Det enda jag gör i sista stund är Jansson och köttbullar. Köttbullarna blir lätt torra tycker jag om jag lagar dom i förtid, fryser in och sedan tinar upp. Nej dom vill jag ha nystekta och en krämig Jansson blir inte krämig efter en infrysning. Nope!
Nu hör inte Jansson till ett kolhydratfattig kost. Den är ur ren kosthälsa en riktig värsting. Innehåller ju både massor av både snabba kolhydrater och fett.
Jag kommer inte att frossa i den, utan enbart ta en matsked till övrig mat. Balans, balans så behöver man inte känna sig lurad och få dåligt samvete.

När man pysslar i köket så är det skönt att laga till mat som går fort att göra men ändå smakar fantastiskt.
Idag blev det ett recept från Kostrådgivarna
Jag tog torskfiléer istället för hokifiléer

4 port
5 torskfiléer
3 pkt bacon, eller rökt fläsk
3 små lökar
2 zuccini
5 dl grädde
peppar och ev mer salt
riven ost

Sätt ugnen på 200°
Skär bacon och zuccini i bitar och hacka löken.
Stek dem i omgångar
Krydda
Häll på grädde och låt den puttra ett tag tills det blir krämigt. Jag har ett knep där jag häller i lite grädde i taget så går det lättare och snabbare.
Lägg fisken i en form och häll på såsen
Gratinera i ugnen i 10 min
Ta ut formen och strö på osten
Gratinera i ytterligare 10 min.





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att