Hej alla goa!
Ja nu är det fredag och en underbar helg är i antågande.
Vi började nog helgfirandet redan igår med massor av kvalitetstid och god mat. Inhandlade ett så fantastiskt gott vin från Sydafrika. Ekologiskt såklart. Inget annat kommer över dessa läppar numer. Druvor är ju så ofantligt besprutade och jag har alltid fått migrän av rött vin förut. Sedan jag började med ekologiskt så känner jag inte av något sådant. Så underbart att kunna njuta av ett par glas och veta att jag inte blir sängliggande av det efteråt. Det har inte varit värt det. Nu njuter jag kan jag säga.
Jag har tyvärr inte några exakta mått på köttfärssåsen. Kylskåpet gapade ganska tomt och jag fick improvisera lite. Gott resultat som blev mycket smakrikt och helt fantastiskt till den gratinerade rotsellerin.
1 gul lök och ½ rödlök som jag finhackade och stekt i mjuk i smör
500 g älgfärs bryntes och kryddades med Trocomare, mycket paprikapulver och nymalen svartpeppar
½ tub ekologisk tomatpuré
½ burk chutney salsa. Medium i styrka
1 näve förvällda kantareller
Kycklingbuljongtärning
Viltfond
Vatten
Timjan och basilika
Puttrade i en timme under lock på svag värme
Redde av med ca ½ dl grädde med arrowrot
Lät småputtra ca 4 min till.
Rotsellerin skalade jag och lade på ugnsfolie. Lade en stor klick smör på den och lindade in den. Ugnsstekte den i 2 timmar på 175°
Skar sedan ganska tjocka skivor av den och strödde på lite flingsalt och paprikapulver. Stekte skivorna i panna med smör till fin färg.
Ett glas gott vin till! Voilá! :)
Bilden ger absolut inte rättvisa till rätten då det var så mörkt med enbart tända ljus vid fotograferingen. Men jag lovar att det var gott!
Värme & Kärlek
Christina
Ja nu är det fredag och en underbar helg är i antågande.
Vi började nog helgfirandet redan igår med massor av kvalitetstid och god mat. Inhandlade ett så fantastiskt gott vin från Sydafrika. Ekologiskt såklart. Inget annat kommer över dessa läppar numer. Druvor är ju så ofantligt besprutade och jag har alltid fått migrän av rött vin förut. Sedan jag började med ekologiskt så känner jag inte av något sådant. Så underbart att kunna njuta av ett par glas och veta att jag inte blir sängliggande av det efteråt. Det har inte varit värt det. Nu njuter jag kan jag säga.
1 gul lök och ½ rödlök som jag finhackade och stekt i mjuk i smör
500 g älgfärs bryntes och kryddades med Trocomare, mycket paprikapulver och nymalen svartpeppar
½ tub ekologisk tomatpuré
½ burk chutney salsa. Medium i styrka
1 näve förvällda kantareller
Kycklingbuljongtärning
Viltfond
Vatten
Timjan och basilika
Puttrade i en timme under lock på svag värme
Redde av med ca ½ dl grädde med arrowrot
Lät småputtra ca 4 min till.
Rotsellerin skalade jag och lade på ugnsfolie. Lade en stor klick smör på den och lindade in den. Ugnsstekte den i 2 timmar på 175°
Skar sedan ganska tjocka skivor av den och strödde på lite flingsalt och paprikapulver. Stekte skivorna i panna med smör till fin färg.
Ett glas gott vin till! Voilá! :)
Värme & Kärlek
Christina
Kommentarer
Skicka en kommentar