Hej på er!
Här i Östersund är det nu vitt på backen. Tog för första gången på mig tjockjackan, storstövlarna och varma handskar för min dagliga kvällsprommis. Nu glöder kinderna röda. Superhärligt!!
Hade ingen aning i morse vad jag skulle laga för middag. Det hade under natten snöat och jag kände inte för att åka in och handla. Hittade kycklinginnerfiléer i frysen. Där låg även ett paket med mango i bitar. Hade extra creamy kokosmjölk, tjaaa de grejerna kan man säkert göra något jättesmarrigt med, tänkte jag. Sagt och gjort. Det blev fantastiskt gottigottigt!!
Kom ihåg att använda ekologiska produkter. Även kryddor. Besprutningar vill vi ju inte äta.
2 stora portioner
400 g kycklinginnerfiléer (tinade)
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
250 g purjolök, grovstrimlad. Se till att du även tar med det mörkgröna. Där sitter den mesta näringen
½ gul paprika, grovstrimlad
½ röd paprika, grovstrimlad
4 dl extra creamy kokosmjölk eller Garants
1 st kycklingbuljongtärning. Bongs är utan de flesta tillsatser
2 dl mango i kuber
1½ msk tamarisoja
Mangochutney (se recept nedan)
½ tsk röd currypasta
2 nävar babyspenat
kokosolja att steka i
Här i Östersund är det nu vitt på backen. Tog för första gången på mig tjockjackan, storstövlarna och varma handskar för min dagliga kvällsprommis. Nu glöder kinderna röda. Superhärligt!!
Hade ingen aning i morse vad jag skulle laga för middag. Det hade under natten snöat och jag kände inte för att åka in och handla. Hittade kycklinginnerfiléer i frysen. Där låg även ett paket med mango i bitar. Hade extra creamy kokosmjölk, tjaaa de grejerna kan man säkert göra något jättesmarrigt med, tänkte jag. Sagt och gjort. Det blev fantastiskt gottigottigt!!
Kom ihåg att använda ekologiska produkter. Även kryddor. Besprutningar vill vi ju inte äta.
Curry och mangokyckling
2 stora portioner
400 g kycklinginnerfiléer (tinade)
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
250 g purjolök, grovstrimlad. Se till att du även tar med det mörkgröna. Där sitter den mesta näringen
½ gul paprika, grovstrimlad
½ röd paprika, grovstrimlad
4 dl extra creamy kokosmjölk eller Garants
1 st kycklingbuljongtärning. Bongs är utan de flesta tillsatser
2 dl mango i kuber
1½ msk tamarisoja
Mangochutney (se recept nedan)
½ tsk röd currypasta
2 nävar babyspenat
kokosolja att steka i
Snabb mango chutney
1 dl mango
3 msk finriven färsk ingefära
2 msk honung
2 krm chiliflakes
2 tsk pressad citron
1 stor finhackad vitlöksklyfta
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk citronolivolja
Gör så här:
- Börja med mango chutneyn. Mosa mangon. Rör ihop med övriga ingredienser och värm den på spisen i en kastrull. Ställ åt sidan
- Krydda filéerna med curry och paprikapulver
- Värm en stekpanna med kokosolja och stek purjolöken mjuk och lägg sedan över i en liten större kastrull
- Smält lite mer kokosolja och bryn kycklingen på mellanvärme tills den fått fin färg på båda sidor. Lägg över i kastrullen med purjon
- Tillsätt övriga ingredienser utom babyspenaten
- Blanda även i mango chutneyn
- Låt det hela få ett uppkok och låt grytan sedan få småputtra under tiden du gör tillbehören till måltiden
Jag valde pasta av svarta bönor
- Rör till sist ner babyspenaten i kycklinggrytan
Kommentarer
Skicka en kommentar