Fortsätt till huvudinnehåll

Curry-mangokyckling, laktos och mejerifri, Paleo

Hej på er! 

Här i Östersund är det nu vitt på backen. Tog för första gången på mig tjockjackan, storstövlarna och varma handskar för min dagliga kvällsprommis. Nu glöder kinderna röda. Superhärligt!!


Hade ingen aning i morse vad jag skulle laga för middag. Det hade under natten snöat och jag kände inte för att åka in och handla. Hittade kycklinginnerfiléer i frysen. Där låg även ett paket med mango i bitar. Hade extra creamy kokosmjölk, tjaaa de grejerna kan man säkert göra något jättesmarrigt med, tänkte jag. Sagt och gjort. Det blev fantastiskt gottigottigt!! 
Kom ihåg att använda ekologiska produkter. Även kryddor. Besprutningar vill vi ju inte äta. 


Curry och mangokyckling 



2 stora portioner

400 g kycklinginnerfiléer (tinade)
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver

250 g purjolök, grovstrimlad. Se till att du även tar med det mörkgröna. Där sitter den mesta näringen
½ gul paprika, grovstrimlad
½ röd paprika, grovstrimlad
4 dl extra creamy kokosmjölk eller Garants
1 st kycklingbuljongtärning. Bongs är utan de flesta tillsatser
2 dl mango i kuber
1½ msk tamarisoja
Mangochutney (se recept nedan)
½ tsk röd currypasta
2 nävar babyspenat
kokosolja att steka i


Snabb mango chutney

1 dl  mango
3 msk finriven färsk ingefära
2 msk honung
2 krm chiliflakes
2 tsk pressad citron
1 stor finhackad vitlöksklyfta
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk citronolivolja

Gör så här:
  • Börja med mango chutneyn. Mosa mangon. Rör ihop med övriga ingredienser och värm den på spisen i en kastrull. Ställ åt sidan
  • Krydda filéerna med curry och paprikapulver
  • Värm en stekpanna med kokosolja och stek purjolöken mjuk och lägg sedan över i en liten större kastrull
  • Smält lite mer kokosolja och bryn kycklingen på mellanvärme tills den fått fin färg på båda sidor. Lägg över i kastrullen med purjon
  • Tillsätt övriga ingredienser utom babyspenaten
  • Blanda även i mango chutneyn
  • Låt det hela få ett uppkok och låt grytan sedan få småputtra under tiden du gör tillbehören till måltiden
Jag valde pasta av svarta bönor 
  • Rör till sist ner babyspenaten i kycklinggrytan 






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Ugnsrostade rödbetor med citronsmör

Ibland önskar man sig ju bara något lätt, vegetariskt eller något gott som tillbehör.  Det här åt vi i helgen och valde då att äta den som en egen liten rätt och tog då även rivna morötter till. Smöret smälte sakta ner över de varma rödbetorna. Åh Guuud så gott! Prova även som tillbehör till ex lax. Jag använde  osaltat smör och saltade det med ekologiskt örtsalt, eftersom det saltade smöret innehåller raffinerat salt som inte är hälsosamt. Väljer du ett saltat smör så välj då ekologiskt smör. Jag väntar och längtar till den dagen det kommer ett osaltat ekologiskt smör) Citronsmör: 1 port 1 msk osaltat smör   1½ tsk pressad citron 1 krm rivet skal av citron 1 pressad liten vitlöksklyfta 1 krm smulad torkad timjan örtsalt (herbamare eller trocomare) Rödbetor i ugn:.  Skala ekologiska rödbetor, så många du vill ha. Klyfta dem och droppa över lite olja. Krydda med örtsalt. Använder du extra virgine olivolja så rostar du dem långsamt i ugnen på 150-1...

Grymt goda pommes strips på kålrabbi

Ibland finns det bara sådär supergoda alternativ som gör att man aldrig behöver längta tillbaka till de mindre nyttiga "originalen". Vill man hellre fritera dessa så går det naturligtvis jättebra. Använd då avokadoolja, druvkärneolja eller kokosolja som alla har en hög rykpunkt, vilket gör att inga giftiga ångor bildas. Doppa dem gärna i arrowrot före friteringen. Salta och krydda efteråt. Jag har den här gången valt ugnen eftersom jag inte hade så mycket olja hemma och för att även ugnsrostade kålrabbistrips blir supergott. Det här tillbehöret kommer även dina barn att älska. Serverad till en god köttbit och kanske lite bea så går knappt att känna skillnad på vanliga strips och de här. Såhär gott kryddade blir de en riktig hit! Åh nu blir jag ju jättesugen. Man när klockan är över 21 på kvällen så blir det ingenting av med det snålvattnet... 😋 Kålrabbi Kokosolja Herbamare/Troccomare örtsalt Paprikapulver (Paprika är otroligt besprutat så använd ekologis...