Fortsätt till huvudinnehåll

Curry-mangokyckling, laktos och mejerifri, Paleo

Hej på er! 

Här i Östersund är det nu vitt på backen. Tog för första gången på mig tjockjackan, storstövlarna och varma handskar för min dagliga kvällsprommis. Nu glöder kinderna röda. Superhärligt!!


Hade ingen aning i morse vad jag skulle laga för middag. Det hade under natten snöat och jag kände inte för att åka in och handla. Hittade kycklinginnerfiléer i frysen. Där låg även ett paket med mango i bitar. Hade extra creamy kokosmjölk, tjaaa de grejerna kan man säkert göra något jättesmarrigt med, tänkte jag. Sagt och gjort. Det blev fantastiskt gottigottigt!! 
Kom ihåg att använda ekologiska produkter. Även kryddor. Besprutningar vill vi ju inte äta. 


Curry och mangokyckling 



2 stora portioner

400 g kycklinginnerfiléer (tinade)
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver

250 g purjolök, grovstrimlad. Se till att du även tar med det mörkgröna. Där sitter den mesta näringen
½ gul paprika, grovstrimlad
½ röd paprika, grovstrimlad
4 dl extra creamy kokosmjölk eller Garants
1 st kycklingbuljongtärning. Bongs är utan de flesta tillsatser
2 dl mango i kuber
1½ msk tamarisoja
Mangochutney (se recept nedan)
½ tsk röd currypasta
2 nävar babyspenat
kokosolja att steka i


Snabb mango chutney

1 dl  mango
3 msk finriven färsk ingefära
2 msk honung
2 krm chiliflakes
2 tsk pressad citron
1 stor finhackad vitlöksklyfta
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk citronolivolja

Gör så här:
  • Börja med mango chutneyn. Mosa mangon. Rör ihop med övriga ingredienser och värm den på spisen i en kastrull. Ställ åt sidan
  • Krydda filéerna med curry och paprikapulver
  • Värm en stekpanna med kokosolja och stek purjolöken mjuk och lägg sedan över i en liten större kastrull
  • Smält lite mer kokosolja och bryn kycklingen på mellanvärme tills den fått fin färg på båda sidor. Lägg över i kastrullen med purjon
  • Tillsätt övriga ingredienser utom babyspenaten
  • Blanda även i mango chutneyn
  • Låt det hela få ett uppkok och låt grytan sedan få småputtra under tiden du gör tillbehören till måltiden
Jag valde pasta av svarta bönor 
  • Rör till sist ner babyspenaten i kycklinggrytan 






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga ...

LCHF Pinocchiotårta

Jamen då har man fyllt igen då...år alltså :) Du som har barn runt omkring dig kan nog hålla med om märkligheten med att barnen blir bara äldre och äldre. Men vi liksom stannar kvar i , runt 28 års åldern. Jag har inget emot att bli äldre. Det har sin skönhet och erfarenhetslåda. Det är liksom livet! Blev i alla fall hyllad rejält igår, trots att jag bara fyllde ojämna, få se nu....nu är jag så gammal att jag måste fundera hur många år jag ska räkna till...53. Japp, 53 härliga år har jag levt. Gjorde en LCHF-tårta. Tänkte först att den verkade bli så liten, men den var mäktig, men ändå lätt i konsistensen. Gott med den gräddiga jordgubbsfyllningen som jag tog riktigt rikligt med. Du kan göra botten dagen före om du vill och fixa fyllningen samma dag du ska bjuda på den.  LCHF Pinocchiotårta: Mandelbotten 1 dl sukrin melis 4 äggulor 150 g smält avsvalnat smör 2 tsk bakpulver  2½ dl mandelmjöl Vispa äggulor och sukrin melis poröst. Vispa ner d...