Fortsätt till huvudinnehåll

Kycklingpanna med curry, banan och äpple. Paleo

God kväll i stugorna!

Hoppas ni har ätit gott idag på kladdkakans dag. Eller så bojkottar ni den. Huvudsaken är att man mår gott och har det bra.


Har städat och handlat idag. Det har tagit hela dagen så det blev en sen middag. Men ack så fantastiskt god och supersnabb att göra. Summa summarum så tar det högst 10 min i tillagningstid. Perfekt vid en stressad dag. 

En kycklingpanna med curry, banan och äpple. MUMS!
Strimlade i salladskål också så att det blev en allt - i - ett - panna





400 g kycklingfilé
100 g champinjoner, skivad
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 tsk curry
½ tsk herbamare örtsalt + lite extra till såsen
svartpeppar
1 krm sambal oelek
100 g salladskål, strimlad (eller mer om du vill)
1 äpple (jag tog ekologisk Royal Gala), i skivor som du sedan tärnat
1 banan, eko såklart, skivad
2 dl kokosmjölk extra creamy (Santa Maria)
1½ tsk pressad citron
2 msk kokosolja

Skiva kycklingfiléerna och dela sedan varje skiva på längden
Krydda filéerna med curry och örtsalt
Smält kokosolja i en panna och bryn kycklingen runt om 
Tillsätt lök, vitlök och champinjoner. Blir det torrt så tillsätt mer kokosolja
Stek i ett par minuter. 
Blanda i salladen, äppelbitarna och den skivade bananen och bryn någon minut till
Häll i kokosmjölken och strö över lite extra örtsalt, sambal oelek och svartpeppar. Smaksätt med pressad citron (ger en fin balans mot den söta kokosmjölken)
Blanda om och låt puttra ihop. Smaka av

KLART! 
Tips! Om barn ska äta denna (eller om du är känslig för starka kryddor) så uteslut sambal oelek och minska ner på curryn. Smaka dig fram. Själv tycker jag om när den här sortens mat ger en aning av lite extra krydda.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Ugnsrostade rödbetor med citronsmör

Ibland önskar man sig ju bara något lätt, vegetariskt eller något gott som tillbehör.  Det här åt vi i helgen och valde då att äta den som en egen liten rätt och tog då även rivna morötter till. Smöret smälte sakta ner över de varma rödbetorna. Åh Guuud så gott! Prova även som tillbehör till ex lax. Jag använde  osaltat smör och saltade det med ekologiskt örtsalt, eftersom det saltade smöret innehåller raffinerat salt som inte är hälsosamt. Väljer du ett saltat smör så välj då ekologiskt smör. Jag väntar och längtar till den dagen det kommer ett osaltat ekologiskt smör) Citronsmör: 1 port 1 msk osaltat smör   1½ tsk pressad citron 1 krm rivet skal av citron 1 pressad liten vitlöksklyfta 1 krm smulad torkad timjan örtsalt (herbamare eller trocomare) Rödbetor i ugn:.  Skala ekologiska rödbetor, så många du vill ha. Klyfta dem och droppa över lite olja. Krydda med örtsalt. Använder du extra virgine olivolja så rostar du dem långsamt i ugnen på 150-1...

Grymt goda pommes strips på kålrabbi

Ibland finns det bara sådär supergoda alternativ som gör att man aldrig behöver längta tillbaka till de mindre nyttiga "originalen". Vill man hellre fritera dessa så går det naturligtvis jättebra. Använd då avokadoolja, druvkärneolja eller kokosolja som alla har en hög rykpunkt, vilket gör att inga giftiga ångor bildas. Doppa dem gärna i arrowrot före friteringen. Salta och krydda efteråt. Jag har den här gången valt ugnen eftersom jag inte hade så mycket olja hemma och för att även ugnsrostade kålrabbistrips blir supergott. Det här tillbehöret kommer även dina barn att älska. Serverad till en god köttbit och kanske lite bea så går knappt att känna skillnad på vanliga strips och de här. Såhär gott kryddade blir de en riktig hit! Åh nu blir jag ju jättesugen. Man när klockan är över 21 på kvällen så blir det ingenting av med det snålvattnet... 😋 Kålrabbi Kokosolja Herbamare/Troccomare örtsalt Paprikapulver (Paprika är otroligt besprutat så använd ekologis...