God kväll i stugorna!
Hoppas ni har ätit gott idag på kladdkakans dag. Eller så bojkottar ni den. Huvudsaken är att man mår gott och har det bra.
Har städat och handlat idag. Det har tagit hela dagen så det blev en sen middag. Men ack så fantastiskt god och supersnabb att göra. Summa summarum så tar det högst 10 min i tillagningstid. Perfekt vid en stressad dag.
En kycklingpanna med curry, banan och äpple. MUMS!
Strimlade i salladskål också så att det blev en allt - i - ett - panna
400 g kycklingfilé
100 g champinjoner, skivad
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 tsk curry
½ tsk herbamare örtsalt + lite extra till såsen
svartpeppar
1 krm sambal oelek
100 g salladskål, strimlad (eller mer om du vill)
1 äpple (jag tog ekologisk Royal Gala), i skivor som du sedan tärnat
1 banan, eko såklart, skivad
2 dl kokosmjölk extra creamy (Santa Maria)
1½ tsk pressad citron
2 msk kokosolja
Skiva kycklingfiléerna och dela sedan varje skiva på längden
Krydda filéerna med curry och örtsalt
Smält kokosolja i en panna och bryn kycklingen runt om
Tillsätt lök, vitlök och champinjoner. Blir det torrt så tillsätt mer kokosolja
Stek i ett par minuter.
Blanda i salladen, äppelbitarna och den skivade bananen och bryn någon minut till
Häll i kokosmjölken och strö över lite extra örtsalt, sambal oelek och svartpeppar. Smaksätt med pressad citron (ger en fin balans mot den söta kokosmjölken)
Blanda om och låt puttra ihop. Smaka av
KLART!
Tips! Om barn ska äta denna (eller om du är känslig för starka kryddor) så uteslut sambal oelek och minska ner på curryn. Smaka dig fram. Själv tycker jag om när den här sortens mat ger en aning av lite extra krydda.
Hoppas ni har ätit gott idag på kladdkakans dag. Eller så bojkottar ni den. Huvudsaken är att man mår gott och har det bra.
Har städat och handlat idag. Det har tagit hela dagen så det blev en sen middag. Men ack så fantastiskt god och supersnabb att göra. Summa summarum så tar det högst 10 min i tillagningstid. Perfekt vid en stressad dag.
En kycklingpanna med curry, banan och äpple. MUMS!
Strimlade i salladskål också så att det blev en allt - i - ett - panna
400 g kycklingfilé
100 g champinjoner, skivad
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 tsk curry
½ tsk herbamare örtsalt + lite extra till såsen
svartpeppar
1 krm sambal oelek
100 g salladskål, strimlad (eller mer om du vill)
1 äpple (jag tog ekologisk Royal Gala), i skivor som du sedan tärnat
1 banan, eko såklart, skivad
2 dl kokosmjölk extra creamy (Santa Maria)
1½ tsk pressad citron
2 msk kokosolja
Skiva kycklingfiléerna och dela sedan varje skiva på längden
Krydda filéerna med curry och örtsalt
Smält kokosolja i en panna och bryn kycklingen runt om
Tillsätt lök, vitlök och champinjoner. Blir det torrt så tillsätt mer kokosolja
Stek i ett par minuter.
Blanda i salladen, äppelbitarna och den skivade bananen och bryn någon minut till
Häll i kokosmjölken och strö över lite extra örtsalt, sambal oelek och svartpeppar. Smaksätt med pressad citron (ger en fin balans mot den söta kokosmjölken)
Blanda om och låt puttra ihop. Smaka av
KLART!
Tips! Om barn ska äta denna (eller om du är känslig för starka kryddor) så uteslut sambal oelek och minska ner på curryn. Smaka dig fram. Själv tycker jag om när den här sortens mat ger en aning av lite extra krydda.
Kommentarer
Skicka en kommentar