Igår firande jag och älsklingen 4 år. Oj, så fort den tiden har gått!
Naturligtvis ville vi fira dagen lite. Själv fick jag en bukett vackra rosor.
Jag bjöd på 3 rätters och en lott som åtminstone inbringade 50 kr. Bättre än inget :)
Varmrätt blev renskavsgryta som jag dessvärre inte måttade upp. Jag kan bara nämna ingredienserna.
Fungerar lika bra till älgskav:
älg/renskav
röd lök
grädde
tomatpuré
kalvbuljong
viltbuljong
lite svartvinbärsgelé
kantareller
syltlök
svartpeppar
Till förrätt gjorde jag en hederlig räkcocktail:
Rhode Islandsås:
1 dl majonnäs
1 msk chilisås
(har du lite cognac så är det gott med en liten skvätt...)
1 krm örtsalt
1 påse stora oskalade räkor (som skalas)
dill
citron
sparris (Jag tog 6 st. Ta mer om du tycker det är gott)
1 msk röd lök, finhackad
salladsblad av huvudsallad eller isbergssallad
Koka sparrisen någon minut i saltat vatten och hacka den i större bitar
Blanda majonnäs, chilisås, örtsalt och ev lite cognac
Lägg hackad sallad i botten av ett cocktailglas eller vinglas
Varva räkor, sås, lök och sparris
Avsluta med räkor, dill och citron
MUMS!
Naturligtvis ville vi fira dagen lite. Själv fick jag en bukett vackra rosor.
Jag bjöd på 3 rätters och en lott som åtminstone inbringade 50 kr. Bättre än inget :)
Varmrätt blev renskavsgryta som jag dessvärre inte måttade upp. Jag kan bara nämna ingredienserna.
Fungerar lika bra till älgskav:
älg/renskav
röd lök
grädde
tomatpuré
kalvbuljong
viltbuljong
lite svartvinbärsgelé
kantareller
syltlök
svartpeppar
Till förrätt gjorde jag en hederlig räkcocktail:
Rhode Islandsås:
1 dl majonnäs
1 msk chilisås
(har du lite cognac så är det gott med en liten skvätt...)
1 krm örtsalt
1 påse stora oskalade räkor (som skalas)
dill
citron
sparris (Jag tog 6 st. Ta mer om du tycker det är gott)
1 msk röd lök, finhackad
salladsblad av huvudsallad eller isbergssallad
Koka sparrisen någon minut i saltat vatten och hacka den i större bitar
Blanda majonnäs, chilisås, örtsalt och ev lite cognac
Lägg hackad sallad i botten av ett cocktailglas eller vinglas
Varva räkor, sås, lök och sparris
Avsluta med räkor, dill och citron
MUMS!
Kommentarer
Skicka en kommentar