Fortsätt till huvudinnehåll

Fyllda kycklingfiléer med en ljuvligt god falsk fransk potatissallad

Vi verkligen njöt av kvällens middag. Ibland blir det bara sådär ofantligt gott. Den här rätten kommer vi absolut att göra gång på gång på gång..... Det blir nog en riktig favorit.


Såg på TV hur en kock fyllde kycklingfiléer med smör. Min hjärna gick igång och tänkte att det borde ju bli fantastiskt gott att fylla den med aromsmör med färska örter.
Att sedan linda in dem med lufttorkad bacon gav en ytterligare dimension av fantastisk smak. Filéerna blev så saftiga.

Hade sedan förut ett recept på ljummen potatissallad. Nu gjorde jag om den till ett mer nyttigt alternativ. Ångrar det inte kan jag säga! WOW, så smakrikt och jättegott.
Nog surrat. Här kommer receptet:

Fyllda kycklingfiléer: 4 port

ca 300 g kycklingfiléer

50 g smör, rumsvarmt
1 stor vitlöksklyfta
herbamare örtsalt
ca 10 stora basilikablad
ca 6 stora salviablad + 1 extra blad till varje filé
1 paket lufttorkad bacon (1-2 st per filé)





Falsk fransk potatissallad: 4 port

2 st zucchini, skuren i mindre bitar

4 polkabetor, kokta, skalade och skuren i mindre bitar
1 dl olivolja
1 dl pressad citron
½ msk herbamare örtsalt
1-1½ msk honung
½ knippe persilja, hackad
½ knippe dill, hackad
½ knippe timjan, hackad
½ knippe gräslök, hackad
5 cm purjolök, finhackad 
½ knippe rädisor, skivade






Ta en kniv och stick in den i den tjockare kortänden på filéerna. Vrid kniven inuti så att en ficka bildas. Se till att ingångshålet inte blir för stort, så ligger fyllningen kvar inuti under stekningen.
Mosa ihop smör, pressad vitlök och örtsalt.
Hacka basilika och 6 salviablad och blanda ner i aromsmöret. 
Dela upp smöret så att du får lika mycket till varje filé
Tryck in smöret i kycklingfiléerna
Lägg ett salviablad på varje filé och linda bacon runt. Fäst med tandpetare
Stek på spisen i smör så du får en fin stekyta runt om
Efterstek i ugn på 180°C i ca 20-40 min beroende på storlek/tjocklek

Blanda ihop allt till salladen. Lägg gärna i polkabetorna medan de är ljummen.
Ät och njut!!



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

LCHF Pinocchiotårta

Jamen då har man fyllt igen då...år alltså :) Du som har barn runt omkring dig kan nog hålla med om märkligheten med att barnen blir bara äldre och äldre. Men vi liksom stannar kvar i , runt 28 års åldern. Jag har inget emot att bli äldre. Det har sin skönhet och erfarenhetslåda. Det är liksom livet! Blev i alla fall hyllad rejält igår, trots att jag bara fyllde ojämna, få se nu....nu är jag så gammal att jag måste fundera hur många år jag ska räkna till...53. Japp, 53 härliga år har jag levt. Gjorde en LCHF-tårta. Tänkte först att den verkade bli så liten, men den var mäktig, men ändå lätt i konsistensen. Gott med den gräddiga jordgubbsfyllningen som jag tog riktigt rikligt med. Du kan göra botten dagen före om du vill och fixa fyllningen samma dag du ska bjuda på den.  LCHF Pinocchiotårta: Mandelbotten 1 dl sukrin melis 4 äggulor 150 g smält avsvalnat smör 2 tsk bakpulver  2½ dl mandelmjöl Vispa äggulor och sukrin melis poröst. Vispa ner d...

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga ...