Vi verkligen njöt av kvällens middag. Ibland blir det bara sådär ofantligt gott. Den här rätten kommer vi absolut att göra gång på gång på gång..... Det blir nog en riktig favorit.
Såg på TV hur en kock fyllde kycklingfiléer med smör. Min hjärna gick igång och tänkte att det borde ju bli fantastiskt gott att fylla den med aromsmör med färska örter.
Att sedan linda in dem med lufttorkad bacon gav en ytterligare dimension av fantastisk smak. Filéerna blev så saftiga.
Hade sedan förut ett recept på ljummen potatissallad. Nu gjorde jag om den till ett mer nyttigt alternativ. Ångrar det inte kan jag säga! WOW, så smakrikt och jättegott.
Nog surrat. Här kommer receptet:
Fyllda kycklingfiléer: 4 port
ca 300 g kycklingfiléer
50 g smör, rumsvarmt
1 stor vitlöksklyfta
herbamare örtsalt
ca 10 stora basilikablad
ca 6 stora salviablad + 1 extra blad till varje filé
1 paket lufttorkad bacon (1-2 st per filé)
Falsk fransk potatissallad: 4 port
2 st zucchini, skuren i mindre bitar
4 polkabetor, kokta, skalade och skuren i mindre bitar
1 dl olivolja
1 dl pressad citron
½ msk herbamare örtsalt
1-1½ msk honung
½ knippe persilja, hackad
½ knippe dill, hackad
½ knippe timjan, hackad
½ knippe gräslök, hackad
5 cm purjolök, finhackad
½ knippe rädisor, skivade
Ta en kniv och stick in den i den tjockare kortänden på filéerna. Vrid kniven inuti så att en ficka bildas. Se till att ingångshålet inte blir för stort, så ligger fyllningen kvar inuti under stekningen.
Mosa ihop smör, pressad vitlök och örtsalt.
Hacka basilika och 6 salviablad och blanda ner i aromsmöret.
Dela upp smöret så att du får lika mycket till varje filé
Tryck in smöret i kycklingfiléerna
Lägg ett salviablad på varje filé och linda bacon runt. Fäst med tandpetare
Stek på spisen i smör så du får en fin stekyta runt om
Efterstek i ugn på 180°C i ca 20-40 min beroende på storlek/tjocklek
Blanda ihop allt till salladen. Lägg gärna i polkabetorna medan de är ljummen.
Ät och njut!!
Såg på TV hur en kock fyllde kycklingfiléer med smör. Min hjärna gick igång och tänkte att det borde ju bli fantastiskt gott att fylla den med aromsmör med färska örter.
Att sedan linda in dem med lufttorkad bacon gav en ytterligare dimension av fantastisk smak. Filéerna blev så saftiga.
Hade sedan förut ett recept på ljummen potatissallad. Nu gjorde jag om den till ett mer nyttigt alternativ. Ångrar det inte kan jag säga! WOW, så smakrikt och jättegott.
Nog surrat. Här kommer receptet:
Fyllda kycklingfiléer: 4 port
ca 300 g kycklingfiléer
50 g smör, rumsvarmt
1 stor vitlöksklyfta
herbamare örtsalt
ca 10 stora basilikablad
ca 6 stora salviablad + 1 extra blad till varje filé
1 paket lufttorkad bacon (1-2 st per filé)
Falsk fransk potatissallad: 4 port
2 st zucchini, skuren i mindre bitar
4 polkabetor, kokta, skalade och skuren i mindre bitar
1 dl olivolja
1 dl pressad citron
½ msk herbamare örtsalt
1-1½ msk honung
½ knippe persilja, hackad
½ knippe dill, hackad
½ knippe timjan, hackad
½ knippe gräslök, hackad
5 cm purjolök, finhackad
½ knippe rädisor, skivade
Ta en kniv och stick in den i den tjockare kortänden på filéerna. Vrid kniven inuti så att en ficka bildas. Se till att ingångshålet inte blir för stort, så ligger fyllningen kvar inuti under stekningen.
Mosa ihop smör, pressad vitlök och örtsalt.
Hacka basilika och 6 salviablad och blanda ner i aromsmöret.
Dela upp smöret så att du får lika mycket till varje filé
Tryck in smöret i kycklingfiléerna
Lägg ett salviablad på varje filé och linda bacon runt. Fäst med tandpetare
Stek på spisen i smör så du får en fin stekyta runt om
Efterstek i ugn på 180°C i ca 20-40 min beroende på storlek/tjocklek
Blanda ihop allt till salladen. Lägg gärna i polkabetorna medan de är ljummen.
Ät och njut!!
Kommentarer
Skicka en kommentar