Fortsätt till huvudinnehåll

Fyllda kycklingfiléer med en ljuvligt god falsk fransk potatissallad

Vi verkligen njöt av kvällens middag. Ibland blir det bara sådär ofantligt gott. Den här rätten kommer vi absolut att göra gång på gång på gång..... Det blir nog en riktig favorit.


Såg på TV hur en kock fyllde kycklingfiléer med smör. Min hjärna gick igång och tänkte att det borde ju bli fantastiskt gott att fylla den med aromsmör med färska örter.
Att sedan linda in dem med lufttorkad bacon gav en ytterligare dimension av fantastisk smak. Filéerna blev så saftiga.

Hade sedan förut ett recept på ljummen potatissallad. Nu gjorde jag om den till ett mer nyttigt alternativ. Ångrar det inte kan jag säga! WOW, så smakrikt och jättegott.
Nog surrat. Här kommer receptet:

Fyllda kycklingfiléer: 4 port

ca 300 g kycklingfiléer

50 g smör, rumsvarmt
1 stor vitlöksklyfta
herbamare örtsalt
ca 10 stora basilikablad
ca 6 stora salviablad + 1 extra blad till varje filé
1 paket lufttorkad bacon (1-2 st per filé)





Falsk fransk potatissallad: 4 port

2 st zucchini, skuren i mindre bitar

4 polkabetor, kokta, skalade och skuren i mindre bitar
1 dl olivolja
1 dl pressad citron
½ msk herbamare örtsalt
1-1½ msk honung
½ knippe persilja, hackad
½ knippe dill, hackad
½ knippe timjan, hackad
½ knippe gräslök, hackad
5 cm purjolök, finhackad 
½ knippe rädisor, skivade






Ta en kniv och stick in den i den tjockare kortänden på filéerna. Vrid kniven inuti så att en ficka bildas. Se till att ingångshålet inte blir för stort, så ligger fyllningen kvar inuti under stekningen.
Mosa ihop smör, pressad vitlök och örtsalt.
Hacka basilika och 6 salviablad och blanda ner i aromsmöret. 
Dela upp smöret så att du får lika mycket till varje filé
Tryck in smöret i kycklingfiléerna
Lägg ett salviablad på varje filé och linda bacon runt. Fäst med tandpetare
Stek på spisen i smör så du får en fin stekyta runt om
Efterstek i ugn på 180°C i ca 20-40 min beroende på storlek/tjocklek

Blanda ihop allt till salladen. Lägg gärna i polkabetorna medan de är ljummen.
Ät och njut!!



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att