Fortsätt till huvudinnehåll

Fyllda kycklingfiléer med en ljuvligt god falsk fransk potatissallad

Vi verkligen njöt av kvällens middag. Ibland blir det bara sådär ofantligt gott. Den här rätten kommer vi absolut att göra gång på gång på gång..... Det blir nog en riktig favorit.


Såg på TV hur en kock fyllde kycklingfiléer med smör. Min hjärna gick igång och tänkte att det borde ju bli fantastiskt gott att fylla den med aromsmör med färska örter.
Att sedan linda in dem med lufttorkad bacon gav en ytterligare dimension av fantastisk smak. Filéerna blev så saftiga.

Hade sedan förut ett recept på ljummen potatissallad. Nu gjorde jag om den till ett mer nyttigt alternativ. Ångrar det inte kan jag säga! WOW, så smakrikt och jättegott.
Nog surrat. Här kommer receptet:

Fyllda kycklingfiléer: 4 port

ca 300 g kycklingfiléer

50 g smör, rumsvarmt
1 stor vitlöksklyfta
herbamare örtsalt
ca 10 stora basilikablad
ca 6 stora salviablad + 1 extra blad till varje filé
1 paket lufttorkad bacon (1-2 st per filé)





Falsk fransk potatissallad: 4 port

2 st zucchini, skuren i mindre bitar

4 polkabetor, kokta, skalade och skuren i mindre bitar
1 dl olivolja
1 dl pressad citron
½ msk herbamare örtsalt
1-1½ msk honung
½ knippe persilja, hackad
½ knippe dill, hackad
½ knippe timjan, hackad
½ knippe gräslök, hackad
5 cm purjolök, finhackad 
½ knippe rädisor, skivade






Ta en kniv och stick in den i den tjockare kortänden på filéerna. Vrid kniven inuti så att en ficka bildas. Se till att ingångshålet inte blir för stort, så ligger fyllningen kvar inuti under stekningen.
Mosa ihop smör, pressad vitlök och örtsalt.
Hacka basilika och 6 salviablad och blanda ner i aromsmöret. 
Dela upp smöret så att du får lika mycket till varje filé
Tryck in smöret i kycklingfiléerna
Lägg ett salviablad på varje filé och linda bacon runt. Fäst med tandpetare
Stek på spisen i smör så du får en fin stekyta runt om
Efterstek i ugn på 180°C i ca 20-40 min beroende på storlek/tjocklek

Blanda ihop allt till salladen. Lägg gärna i polkabetorna medan de är ljummen.
Ät och njut!!



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Hemgjord smörgåsskinka

Är du som jag trött på att försöka hitta skinka som inte innehåller nitrit eller andra skumma E-grejer? Jag brukar köpa Brödernas, men inte alltid jag hittar den skinkan.  Jag bestämde mig för att göra min egen. Gott och så vet jag att den är fin att äta.  Man kan ta vilka smaker man vill ex senap (ex dijon med lite honung), salvia, honung och sesamfrön eller något annat gottigt. Jag tog vitlök, rosmarin och lite fin lönnsirap denna gång. Mums! Hemgjord smörgåsskinka ca 650-700 g skinkstek eko/KRAV 1,5 tsk rosmarin, torkad 0,25 dl (4 tsk) oraffinerat havssalt avsedd för kvarn 1 stor vitlöksklyfta, krossad i mortel  1-2 tsk äkta ekologisk lönnsirap Sätt ugnen på 150 grader.  Blanda salt, och rosmarin och häll ut på en skärbräda.  Rulla steken runt om i kryddblandningen och lägg sedan steken på ett ark smörpapper. Fördela vitlöksbitarna ovanpå och rulla in steken i papperet. Rulla sedan in den i aluminiumfolie och se till at...

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött...