Nämen hallå hallå!
Kladdkakans dag i morgon! Jag har ju min favvo jag... Den HÄR
Men lägger upp receptet här igen.
Själv tänker jag prova björksocker som sötning denna gång (om jag får tag på någon).
Blev lite tokigt nu när jag glömde bort att det är en så viktig dag i morgon *fniss. Kan vara svårt att få tag på björksocker i vanliga affären kanske...
Glutenfri Kladdkaka!
Blanda:
2 dl mandelmjöl (Tål du inte mandel så använd 2 msk kokosmjöl istället, men använd då en mindre form på ca 18 cm diameter och kör den i ugnen i 15 min.)
1 dl valfri sötning
2 msk kakao
2 krm vaniljpulver
ev blötlagda hackade nötter
Rör i:
100 g smält avsvalnat smör
2 st ägg
Smöra och bröa en form (21 cm diameter) med kokosflingor och häll ner smeten.
Grädda ca 9-10 min i 175°C. Inte längre. Den ska vara riktigt dallrig när du tar ut den. Den stagnerar efter ett tag. Annars blir det chokladkaka.
Strö över kokosflingor
Låt den kallna innan du ska äta den, då är den godast.
Det är även smaskigt att blanda i lite hackade hasselnötter i smeten.
Vispad grädde/kokosgrädde till det och Voilá!!
Kladdkakans dag i morgon! Jag har ju min favvo jag... Den HÄR
Men lägger upp receptet här igen.
Själv tänker jag prova björksocker som sötning denna gång (om jag får tag på någon).
Blev lite tokigt nu när jag glömde bort att det är en så viktig dag i morgon *fniss. Kan vara svårt att få tag på björksocker i vanliga affären kanske...
Glutenfri Kladdkaka!
Blanda:
2 dl mandelmjöl (Tål du inte mandel så använd 2 msk kokosmjöl istället, men använd då en mindre form på ca 18 cm diameter och kör den i ugnen i 15 min.)
1 dl valfri sötning
2 msk kakao
2 krm vaniljpulver
ev blötlagda hackade nötter
Rör i:
100 g smält avsvalnat smör
2 st ägg
Smöra och bröa en form (21 cm diameter) med kokosflingor och häll ner smeten.
Grädda ca 9-10 min i 175°C. Inte längre. Den ska vara riktigt dallrig när du tar ut den. Den stagnerar efter ett tag. Annars blir det chokladkaka.
Strö över kokosflingor
Låt den kallna innan du ska äta den, då är den godast.
Det är även smaskigt att blanda i lite hackade hasselnötter i smeten.
Vispad grädde/kokosgrädde till det och Voilá!!

Kommentarer
Skicka en kommentar