Fortsätt till huvudinnehåll

Frisk, god och supernyttig grön smoothie


Boosta din hud och din kropp!


Det här är ingen yoghurt-smoothie. Jag tror på att fasa ut så mycket man kan av mjölkprodukter. Har ni tänkt på att vi är de enda däggdjur som dricker mjölk som vuxen?

Äter man varierat med grönsaker varje dag så behöver man inte vara rädd för att förlora kalcium. Det är t.o.m så att även om mjölken innehåller kalcium så är mjölken försurande för kroppen, vilket gör att kroppen då kan dra kalk ur benstommen för att basa. Resultatet blir då benskörhet. Så, ingen hit för att bevara eller stärka benstommen alltså. Mjölken kommer därutöver från hormonstinna kor....(Dock använder jag mjölkprodukter någon gång ibland, när jag gör gratäng eller sås).

Det här är en smoothie som ger dig allt i nyttighet. Inte enbart näring i form av vitaminer och mineraler, utan är även så fin för din mage, där den bl.a stimulerar matsmältningen genom att öka matsmältningsenzymerna, samt balanserar pH-värdet och basar kroppen.  Den ger dig även hälsosamma fetter.
Men, har du problem med sköldkörteln så ska du undvika all kål eftersom dom innehåller goitrogener. Ersätt då kålen med salladsblad, gurka, romansallad...etc  


  • 2 nävar ekologisk färsk grönkål. Eller fryst om det inte är säsong.
  • 1 bit skivad ingefära, ca en tumme i storlek
  • 1 stjälk blekselleri i bitar
  • 1 dl frysta ekologiska sommarbär, eller andra bär som du tycker om ex hallon, körsbär, blåbär, svartvinbär....
  • ½-1 pressad blodapelsin (Kan tas bort om du vill undvika fruktsocker)
  • 1 msk opastöriserad osilad äppelcidervinäger. (Det är den enda nyttiga) Jag brukar använda Kung Markattas
  • 1 avokado

          Vatten

Lägg allt i en mixer. Häll över ca 2 dl vatten. Mixa och häll på extra vatten vid behov. Jag tycker om när smoothies är riktigt krämig.
Använder du som jag, en vanlig mixer så bör denna smoothie drickas inom 15 min.
Har du lyxen att äga en slow juicer eller dyl så behöver du ju inte tillföra vatten och smoothien kan förvaras i kylskåp upp till 48 timmar utan att tappa näringen.

En sån här smoothie med en massa grönt, tycker jag är bäst att inta mitt på dagen eller eftermiddagen. Det kan bli för intensiv rivstart för magen annars. Perfekt som ett mellanmål eller innan/efter träning för att boosta.





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött...

Gudomligt god och krämig tacopaj. Glutenfri/LCHF

Den här pajen har en spröd, knaprig botten, krämigt innehåll och en topping att dö en smula för. Aaah, smaklökarna får verkligen sitt. Fantastiskt god paj! Jag föreslår att du använder dig av ekologisk tacokrydda. Santa Maria, Garant och Spicemaster är några av de som har ekologisk tacokrydda. Då slipper du onödiga tillsatser.  Du kan naturligtvis istället blanda din egen krydda istället för att köpa färdig om du hellre vill det. Blanda då paprikapulver, lökpulver, curry, cayennepeppar, vitlökspulver, spiskummin (mycket av den kryddan), örtsalt, torkad oregano, pressad färsk vitlök och chilisås till en pasta som du klickar ner i den stekta färsen. Rör om och tillsätt även lite vatten som får koka in i köttfärsen.  Ca 4 port Pajskal : 2.5 dl mandelmjöl 2 msk kokosmjöl 1 msk pofiber 0,5 dl vita skalade sesamfrön (tänk på att vissa sorter kan vara kontaminerade med gluten i produktionen. Läs på förpackningen om du är riktigt känslig) 1 msk fiberhusk 50 g smör 0,5 tsk oraffi...