Hej på er!
Har nyss intagit min lunch, som jag var tvungen att högt för mig själv påpeka hur Grrrrryyyymt god den var. Oh lala!!!
Tänk att nyttig, hälsosam mat kan vara så fantastiskt gott. Och det skadar ju inte när den är snabblagad som den här rätten är. Inte kräver den många ingredienser heller, samt är billig att tillaga. Ja, ni hör ju....
Det du behöver är:
Lägg upp det gröna på ett fat. Toppa med kycklingen och skivad avokado
Ringla eventuellt över lite citronolivolja
Klart!
Ät och njut!
Värme & Kärlek
Christina
Har nyss intagit min lunch, som jag var tvungen att högt för mig själv påpeka hur Grrrrryyyymt god den var. Oh lala!!!
Tänk att nyttig, hälsosam mat kan vara så fantastiskt gott. Och det skadar ju inte när den är snabblagad som den här rätten är. Inte kräver den många ingredienser heller, samt är billig att tillaga. Ja, ni hör ju....
Det du behöver är:
- Svensk rumsvarm kyckling som är tunt strimlad. (Jag hade kycklinglårfilé, men även innerfilé fungerar utmärkt).
- Kokosmjöl
- Mandelmjöl
- Färsk grönkål i bitar
- Ekologisk isbergssallad eller romansallad
- Avokado
- Kokosolja
- Eventuellt ghee och citronolivolja (ej nödvändigt)
- Kyddor såsom; Herbamare örtsalt, paprikapulver, vitlökspulver, cayennepeppar, gurkmeja och torkade korianderblad
- Blanda ihop kokosmjöl med lite mandelmjöl på ett fat.
- Krydda med mycket paprikapulver, vitlökskrydda, örtsalt, lite lagom med cayennepeppar och gurkmeja.
- Smaka av paneringen ifall du vill ha mer av någon krydda.
- Släng ner de tunt strimlade kycklingbitarna och vänd runt så att alla bitar täcks av paneringen.
- Gör i ordning grönkålen och skär isbergssalladen eller romansalladen i bitar.
- Hetta upp en stekpanna med massor av kokosolja och ev ghee. Det ska vara så pass mycket att kycklingen nästan friteras i pannan.
- Skaka och borsta försiktigt bort överflödig panering som sitter löst från kycklingen. En brödpensel fungerar bra.
- Fördela kycklingsstrimlorna i ett jämt lager i den heta stekpannan.
- Låt dom ligga stilla och stekas/friteras tills dom fått fin färg innan du vänder dom. Stek/fritera kycklingen runt om.
- När du fått en fin stekyta överallt så tar du upp dom och låter dom rinna av i ett durkslag. Dom blir knaprigare på ytan då. Häll inte bort oljan från pannan.
- Sänk värmen och släng ner grönkålen och salladen i stekpannan. Tillsätt eventuellt mer olja.
- Krydda med herbamare örtsalt, torkad koriander och chiliflingor. Stek detta tills bladen är mjuka och fått lite färg.
- Skiva avokadon
Lägg upp det gröna på ett fat. Toppa med kycklingen och skivad avokado
Ringla eventuellt över lite citronolivolja
Klart!
Ät och njut!
Värme & Kärlek
Christina
Kommentarer
Skicka en kommentar