Fortsätt till huvudinnehåll

Nyttigt friterad kokoskyckling med fräst grönkål

Hej på er!
Har nyss intagit min lunch, som jag var tvungen att högt för mig själv påpeka hur Grrrrryyyymt god den var. Oh lala!!!
Tänk att nyttig, hälsosam mat kan vara så fantastiskt gott.  Och det skadar ju inte när den är snabblagad som den här rätten är. Inte kräver den många ingredienser heller, samt är billig att tillaga. Ja, ni hör ju....


Det du behöver är:


  • Svensk rumsvarm kyckling som är tunt strimlad. (Jag hade kycklinglårfilé, men även innerfilé fungerar utmärkt).
  • Kokosmjöl
  • Mandelmjöl
  • Färsk grönkål i bitar
  • Ekologisk isbergssallad eller romansallad
  • Avokado
  • Kokosolja
  • Eventuellt ghee och citronolivolja (ej nödvändigt)
  • Kyddor såsom; Herbamare örtsalt, paprikapulver, vitlökspulver, cayennepeppar, gurkmeja och torkade korianderblad
  1. Blanda ihop kokosmjöl med lite mandelmjöl på ett fat. 
  2. Krydda med mycket paprikapulver, vitlökskrydda, örtsalt, lite lagom med cayennepeppar och gurkmeja.
  3. Smaka av paneringen ifall du vill ha mer av någon krydda. 
  4. Släng ner de tunt strimlade kycklingbitarna och vänd runt så att alla bitar täcks av paneringen. 
  5. Gör i ordning grönkålen och skär isbergssalladen eller romansalladen i bitar.
  6. Hetta upp en stekpanna med massor av kokosolja och ev ghee. Det ska vara så pass mycket att kycklingen nästan friteras i pannan. 
  7. Skaka och borsta försiktigt bort överflödig panering som sitter löst från kycklingen. En brödpensel fungerar bra.
  8. Fördela kycklingsstrimlorna i ett jämt lager i den heta stekpannan. 
  9. Låt dom ligga stilla och stekas/friteras tills dom fått fin färg innan du vänder dom. Stek/fritera kycklingen runt om. 
  10. När du fått en fin stekyta överallt så tar du upp dom och låter dom rinna av i ett durkslag. Dom blir knaprigare på ytan då. Häll inte bort oljan från pannan.
  11. Sänk värmen och släng ner grönkålen och salladen i stekpannan. Tillsätt eventuellt mer olja.
  12. Krydda med herbamare örtsalt, torkad koriander och chiliflingor. Stek detta tills bladen är mjuka och fått lite färg. 
  13. Skiva avokadon

Lägg upp det gröna på ett fat. Toppa med kycklingen och skivad avokado
Ringla eventuellt över lite citronolivolja
Klart!
Ät och njut!

Värme & Kärlek
Christina



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fläskfilé med gudomlig rosépepparsås

Heeej!

Här hare varit kalajs. Fyllde ju år den 11:e. Blev så bortskämt uppvaktad och det var jättemysigt. Kaffe på säng, som jag iof sig alltid får när det är helg, paket och besök. Svärmor hade med sig tårta som hon hade bakat. Hon är en bra bit över 80 och jag tycker hon är fantastisk som orkar.

Dagen till ära så gjorde jag fläskfilé med en GUDOOOOMLIG rosépepparsås.

”Såsen ger sån eftersmak att det vattnas i munnen”. Det var min mans kommentar när vi satt och åt. Och så tog han mer... och mer... och till slut bara potatis och sås. 
Ja den blev faktiskt sagolikt god. Åt ju en rosépepparsås i Portugal och tänkte att ja må prova då jag faktiskt aldrig gjort den. Den blev inte lika i smaken, för jag tror att den i Portugal var gjord på enbart grädde och utan tillsatt annan smak förutom just pepparn. 
Jag föreställde mig att det skulle vara gott med vitt vin och dijon. Joooo men visst! Åååh den smaken!! Försöker ju själv att undvika mejerier, eller bara äta pytte-pytt. Men här gick jag all…

Milier

Uppdaterad med en lite enklare version.

Idag tänkte jag skriva lite om milier. Det är något som är mycket vanligt och de flesta får dem någon eller några gånger. Oftast något som dyker upp på torr hy eller genom tilltäppande, uttorkande och felaktiga produkter

Milier brukar synas som synliga små vita knutor/kulor under huden och mestadels sitta runt ögonen eller kinderna. Det är små keratincystor som bildas i epidermis, det översta hudlagret. Det vita består av celler från det döda hudlagret (hornlagret) som är det yttersta skiktet i översta hudlagret, samt talg som blir inkapslade. Dessa sitter som små knutor/kulor under huden. Tittar man på dem i mikroskop så ser man att varje milie har tre "huvuden".

Många förväxlar dessa med acne (finnar) men dessa små hårda milier har ingen utförsgång (por) såsom acne eller pormaskar har. Milier är ingenting farligt men kan kännas lite missprydande. Ofta sitter även flera stycken samlade på ett område.


Förebyggande

När Du på kvällen reng…

Stora kryddiga kycklingköttbullar i tomatsås

Hej från ett brandröksfyllt Jämtland. Jag flydde till stugan men se, då började det brinna runt knutarna även där. När det var som värst så var det nästan så att man inte ville andas och det blev svårt att sova då värmen krävde att fönstren stod öppna. Nu flyger det helikoptrar, ända upp till 9 st runt om här. Hoppas och tror att de får bukt på bränderna nu. 
Igår gjorde jag stora härliga kryddiga köttbullar på kycklingfärs. Så gott med en kraftig tomatsås att lägga ner godingarna i. 

Servera med valfri glutenfri pasta, men  se upp för de som innehåller rismjöl och tillsatser. Paulun har bra pasta, shiratakinudlar, zoodles, linspasta eller bönpasta om du inte äter det för ofta. Sojabönor kan vara hormonstörande i större mängder. Blomkål är också gott till. 
Börja med tomatsåsen eftersom den ska stå och puttra ett tag. 
Alltigenom ekologiska produkter. Även kryddorna
Enkel tomatsås:  390 g krossade tomater 1 1/2 röd lök, hackad 2 1/2 msk tomatpuré  2 msk kyckling- eller kalvfond 1…