Fortsätt till huvudinnehåll

Nyttigt friterad kokoskyckling med fräst grönkål

Hej på er!
Har nyss intagit min lunch, som jag var tvungen att högt för mig själv påpeka hur Grrrrryyyymt god den var. Oh lala!!!
Tänk att nyttig, hälsosam mat kan vara så fantastiskt gott.  Och det skadar ju inte när den är snabblagad som den här rätten är. Inte kräver den många ingredienser heller, samt är billig att tillaga. Ja, ni hör ju....


Det du behöver är:


  • Svensk rumsvarm kyckling som är tunt strimlad. (Jag hade kycklinglårfilé, men även innerfilé fungerar utmärkt).
  • Kokosmjöl
  • Mandelmjöl
  • Färsk grönkål i bitar
  • Ekologisk isbergssallad eller romansallad
  • Avokado
  • Kokosolja
  • Eventuellt ghee och citronolivolja (ej nödvändigt)
  • Kyddor såsom; Herbamare örtsalt, paprikapulver, vitlökspulver, cayennepeppar, gurkmeja och torkade korianderblad
  1. Blanda ihop kokosmjöl med lite mandelmjöl på ett fat. 
  2. Krydda med mycket paprikapulver, vitlökskrydda, örtsalt, lite lagom med cayennepeppar och gurkmeja.
  3. Smaka av paneringen ifall du vill ha mer av någon krydda. 
  4. Släng ner de tunt strimlade kycklingbitarna och vänd runt så att alla bitar täcks av paneringen. 
  5. Gör i ordning grönkålen och skär isbergssalladen eller romansalladen i bitar.
  6. Hetta upp en stekpanna med massor av kokosolja och ev ghee. Det ska vara så pass mycket att kycklingen nästan friteras i pannan. 
  7. Skaka och borsta försiktigt bort överflödig panering som sitter löst från kycklingen. En brödpensel fungerar bra.
  8. Fördela kycklingsstrimlorna i ett jämt lager i den heta stekpannan. 
  9. Låt dom ligga stilla och stekas/friteras tills dom fått fin färg innan du vänder dom. Stek/fritera kycklingen runt om. 
  10. När du fått en fin stekyta överallt så tar du upp dom och låter dom rinna av i ett durkslag. Dom blir knaprigare på ytan då. Häll inte bort oljan från pannan.
  11. Sänk värmen och släng ner grönkålen och salladen i stekpannan. Tillsätt eventuellt mer olja.
  12. Krydda med herbamare örtsalt, torkad koriander och chiliflingor. Stek detta tills bladen är mjuka och fått lite färg. 
  13. Skiva avokadon

Lägg upp det gröna på ett fat. Toppa med kycklingen och skivad avokado
Ringla eventuellt över lite citronolivolja
Klart!
Ät och njut!

Värme & Kärlek
Christina



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att