Vem vill inte ha en riktigt saftig god hamburgare?
Den här lovar jag blir en succé. Det är ju dessutom så enkelt att göra. Oftast är ju det enklaste det godaste. Den här blir oerhört saftig och ruskigt god.
Hamburgare:
Får du tag på lite mer grovmalen köttfärs så är det perfekt. Gör du den själv så använd en grövre mal och mal igenom 2 ggr. Det blir då mer luft i hamburgaren som gör den ännu saftigare.
Men det fungerar med vanlig malen färs också.
Tricket är att inte blanda och röra nästan något alls. Du ska i stort sett bara ta upp färsen och försiktigt forma till en biff. Och att använda kryddor såsom salt efter att man stekt hamburgaren, för att den inte ska börja vätska sig eller bli kompakt.
Blanda snabbt ihop färsen med worcestershiresåsen och peppar. Det gör inget om det inte blir perfekt blandat. Ju mindre du rör och knådar, desto saftigare burgare.
Platta ut dom en aning. Tryck med fingret mitt på burgare så det bildar en liten grop. Detta gör att burgaren inte sväller upp så mycket när du steker den.
Stek dem ca 2 min på var sida för en rosa insida och 3 min för lite mer genomstekt. Salta och peppra eventuellt lite extra. Vill du ha lite rökighet på dom, så krydda med BBQ & Grill Mesquite
Jag stekte mina 2 min på var sida. Lade på ugnsbakade varma tomater, ost, stekt bacon och skivad röd lök.
Skjutsade sedan in dom i ugnen på hög värme med grill, tills att osten smält och baconet tog lite extra färg och blev riktigt knaprigt. Passa, för det går fort!
Serverade med blancherade och friterade sötpotatisstrips. (Friterade i kokosolja och ghee).
Några goda såser, coleslaw och skivad avokado till.
Jag gjorde även hamburgerbröd som jag hittade ett recept på, men det var för min smak ingen hit. Det gick så bra utan.... Tänker ta krispiga salladsblad som bröd till nästa gång i stället.
Ugnsbakade tomater:
Skär tjocka skivor av ekologiska tomater
Ringla ganska mycket olja över och salta och peppra
Ugnsbaka i ugn 120 C i 1 timme
Den här lovar jag blir en succé. Det är ju dessutom så enkelt att göra. Oftast är ju det enklaste det godaste. Den här blir oerhört saftig och ruskigt god.
Hamburgare:
- 500 g älgfärs eller ekologisk nötfärs från högrev. OBS! Ingen fläskfärs!
- 2 msk worcestershiresås
- nymalen svartpeppar och eventuellt BBQ & Grill Mesquite om du vill ha lite rökighet
- 1 tsk salt
Får du tag på lite mer grovmalen köttfärs så är det perfekt. Gör du den själv så använd en grövre mal och mal igenom 2 ggr. Det blir då mer luft i hamburgaren som gör den ännu saftigare.
Men det fungerar med vanlig malen färs också.
Tricket är att inte blanda och röra nästan något alls. Du ska i stort sett bara ta upp färsen och försiktigt forma till en biff. Och att använda kryddor såsom salt efter att man stekt hamburgaren, för att den inte ska börja vätska sig eller bli kompakt.
Blanda snabbt ihop färsen med worcestershiresåsen och peppar. Det gör inget om det inte blir perfekt blandat. Ju mindre du rör och knådar, desto saftigare burgare.
Platta ut dom en aning. Tryck med fingret mitt på burgare så det bildar en liten grop. Detta gör att burgaren inte sväller upp så mycket när du steker den.
Stek dem ca 2 min på var sida för en rosa insida och 3 min för lite mer genomstekt. Salta och peppra eventuellt lite extra. Vill du ha lite rökighet på dom, så krydda med BBQ & Grill Mesquite
Jag stekte mina 2 min på var sida. Lade på ugnsbakade varma tomater, ost, stekt bacon och skivad röd lök.
Skjutsade sedan in dom i ugnen på hög värme med grill, tills att osten smält och baconet tog lite extra färg och blev riktigt knaprigt. Passa, för det går fort!
Serverade med blancherade och friterade sötpotatisstrips. (Friterade i kokosolja och ghee).
Några goda såser, coleslaw och skivad avokado till.
Jag gjorde även hamburgerbröd som jag hittade ett recept på, men det var för min smak ingen hit. Det gick så bra utan.... Tänker ta krispiga salladsblad som bröd till nästa gång i stället.
Ugnsbakade tomater:
Skär tjocka skivor av ekologiska tomater
Ringla ganska mycket olja över och salta och peppra
Ugnsbaka i ugn 120 C i 1 timme
En av såserna var pepparsås, en rökig sås samt en Rhode Island. Till Rhode Islandsåsen utgick jag från Birgitta Höglunds chilisås. Tillsatte endast pyttelite honung.
1 dl chilisås
1 dl vispad grädde
1 dl majonnäs
1 msk cognac
Smaka eventuellt av med lite herbamare örtsalt och cayennepeppar
Värme & Kärlek
Christina
Kommentarer
Skicka en kommentar