Trevlig helg på Er! Jag hoppas att ni hade en trevlig fredagkväll och fortsätter njuta av helgen.
Igår lagade jag en god laxmiddag. Den går ganska snabbt att göra eftersom allt går att förbereda medan rödbetorna kokas.
Det blev himlans gott kan jag säga. Lätt att överäta, men ger en fräsch mättnad.
Peston...ooooh lala...skrapade ut skålen med sked och åt, hahahaaaa
När det gäller lax så köper jag aldrig odlad, eftersom den innehåller så mycket gifter. Gifterna finns både i vattnet och i pellets som dom matas med. Lax ser jag till är vildfångad. Man säger att odlad lax ska man bara äta 2-3 ggr per år pga alla gifter.
Peston...ooooh lala...skrapade ut skålen med sked och åt, hahahaaaa
När det gäller lax så köper jag aldrig odlad, eftersom den innehåller så mycket gifter. Gifterna finns både i vattnet och i pellets som dom matas med. Lax ser jag till är vildfångad. Man säger att odlad lax ska man bara äta 2-3 ggr per år pga alla gifter.
- 4 laxfiléer, tinade eller färska (Se till att det är från vildfångad lax och inte odlad. Har du svårt att få tag på färsk så har Willys fryst i stor påse).
- 1 påse ekologiska Rödbetor
- Ruccolasallad
- 1 påse ekologiska Palsternackor ca 500-600 g
- Citronolivolja, extra virgine
Pesto:
- 35 g (ca 3/4 dl) Pinjenötter
- 50 g Grana Pada 6 mån (eller Parmesanost)
- ½ kruka färsk ekologisk Basilika
- ½ kruka färsk ekologisk Timjan
- 1 dl Citronolivolja
- 1st Vitlöksklyfta (bestäm själv hur mycket styrka du vill ha. Jag älskar vitlök och tog en stor på 10 g)
- Herbamare örtsalt & nymalen Svartpeppar
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 C
Börja med att skölja rödbetorna. Lägg dom i kastrull och fyll på med vatten tills dom täcks.
Dom ska kokas al dente. Det tar ca 40- 50 min, beroende på storlek.
Under tiden dom kokas så förbereder du allt annat.
Rosta pinjenötterna i en torr panna tills dom blir gyllene
Finriv osten
Mixa detta tillsammans med de övriga ingredienserna till peston. Tänk på att osten är salt så att du inte tar för mycket örtsalt.
Lägg laxen i en ugnssäker form. Fördela peston på laxfiléerna.
Skala palternackorna och skiva dem till tagliatelle med hjälp av en osthyvel. Undvik mittdelen om den är träig. Hyvla runt om istället.
Lägg dom på en oljad plåt. Ringla på olivolja och rör om ordentligt. Sprid ut dom på plåten.
Tillaga i ugnen tills dom är genomstekta och fått vacker färg. Vissa kommer att bli gott knapriga. Försök vända dem och röra om emellanåt.
När palsternackstagliatellen är klar så strör du lite flingsalt på.
Lägg upp dom på ett separat fat och håll varmt.
Sätt in laxen i ugnen i ca 10-15 min, beroende på tjocklek.
Skala rödbetorna och skiva dom i tjocka skivor.
Lägg ruccolasallad som en bädd på ett vackert serveringsfat. Fördela dom skivade rödbetorna ovanpå. Ringla över lite citronolivolja på och strössla på lite flingsalt
Placera pestolaxen ovanpå. Garnera med färsk timjan.
Servera med palsternackstagliatellen
Tillaga i ugnen tills dom är genomstekta och fått vacker färg. Vissa kommer att bli gott knapriga. Försök vända dem och röra om emellanåt.
När palsternackstagliatellen är klar så strör du lite flingsalt på.
Lägg upp dom på ett separat fat och håll varmt.
Sätt in laxen i ugnen i ca 10-15 min, beroende på tjocklek.
Skala rödbetorna och skiva dom i tjocka skivor.
Lägg ruccolasallad som en bädd på ett vackert serveringsfat. Fördela dom skivade rödbetorna ovanpå. Ringla över lite citronolivolja på och strössla på lite flingsalt
Placera pestolaxen ovanpå. Garnera med färsk timjan.
Servera med palsternackstagliatellen
Värme & Kärlek
Christina
Kommentarer
Skicka en kommentar