Hej på er godingar!
Vad sägs om ett nyttigt gott recept på hälsogodis som är bra i dessa förkylningstider?
Själv har jag klarat mig från "prosit" ännu så länge. Ha faktiskt inte haft en förkylning på...jag vet inte när...
Vräker ju i mig vitlök, ingefära och andra go´saker, så jag tror att viruset inte vågar närma sig.
Nu tänkte jag att jag skulle gå till AAATACK!!! riktigt och samtidigt göra det på ett sätt som är njutbart.
Har du provar ingefärsgodis någon gång? Starkt och gott med sötma. Ingefära är ju en riktig hälsorot.
Fick för mig att prova göra honungskanderad ingefära. Det blev fantastiskt gott! Utan det raffinerade sockret som dom annars innehåller när man köper dom.
Gör såhär:
Jag gjorde sedan på 2 olika sätt.
Jag hade en tallrik med strösöt och en tallrik med honung
Tog hälften av ingefärsbitarna till vardera tallrik. Rörde om och lade sedan ut dom på bakplåtspapper för att svalna.
De med strösöt blev mildare i smaken och mest lik de man köper. De kan förvaras svalt i tättslutande burk.
UPPDATERING: Använd gärna björksocker (xylitol) istället för strösöt. Nyttigare och håller blodsockret nere. Även bra för tänderna. Men håll björksocker borta från din hund om du har en sån älskling hemma. Man har upptäckt att även artificiella sötningsmedel höjer blodsockret. Detta gäller dock inte björksocker eller äkta lönnsirap som då är finfina ersättningsprodukter till vanligt vitt socker
De med honung blir kladdigare och förvaras bäst svalt på ett övertäckt fat.
Rulla dem gärna därefter i äkta kanel. Det blir supersmarrigt
Njut nu av ett hälsosamt nyttigt godis!
Vad sägs om ett nyttigt gott recept på hälsogodis som är bra i dessa förkylningstider?
Själv har jag klarat mig från "prosit" ännu så länge. Ha faktiskt inte haft en förkylning på...jag vet inte när...
Vräker ju i mig vitlök, ingefära och andra go´saker, så jag tror att viruset inte vågar närma sig.
Nu tänkte jag att jag skulle gå till AAATACK!!! riktigt och samtidigt göra det på ett sätt som är njutbart.
Har du provar ingefärsgodis någon gång? Starkt och gott med sötma. Ingefära är ju en riktig hälsorot.
Fick för mig att prova göra honungskanderad ingefära. Det blev fantastiskt gott! Utan det raffinerade sockret som dom annars innehåller när man köper dom.
Gör såhär:
- 30 g ingefära skalas. Skiva den riktigt tunt. Använd gärna osthyvel eller potatisskalare. Strimla den eventuellt sedan.
- Koka den ca 30 minuter i vatten tills den blir mjuk.
- Häll av vattnet (men släng inte vattnet utan spara det i ett kärl och späd eventuellt med mer kokt vatten och drick som te. Jättegott. Kan förvaras i kylskåp)
- Låt ingefärsbitarna svalna något
- Koka upp 1 dl vatten med 30 g honung (lika mängd honung som ingefära) och lägg i ingefärsbitarna. Låt puttra på svag värme tills dom blivit lite genomskinliga och honungsvattnet nästan kokat in.
Jag gjorde sedan på 2 olika sätt.
Jag hade en tallrik med strösöt och en tallrik med honung
Tog hälften av ingefärsbitarna till vardera tallrik. Rörde om och lade sedan ut dom på bakplåtspapper för att svalna.
De med strösöt blev mildare i smaken och mest lik de man köper. De kan förvaras svalt i tättslutande burk.
UPPDATERING: Använd gärna björksocker (xylitol) istället för strösöt. Nyttigare och håller blodsockret nere. Även bra för tänderna. Men håll björksocker borta från din hund om du har en sån älskling hemma. Man har upptäckt att även artificiella sötningsmedel höjer blodsockret. Detta gäller dock inte björksocker eller äkta lönnsirap som då är finfina ersättningsprodukter till vanligt vitt socker
De med honung blir kladdigare och förvaras bäst svalt på ett övertäckt fat.
Rulla dem gärna därefter i äkta kanel. Det blir supersmarrigt
Njut nu av ett hälsosamt nyttigt godis!
Värme & Kärlek
Christina
Kommentarer
Skicka en kommentar