Fortsätt till huvudinnehåll

Quinoa med grillad paprika & kyckling


Det här var så fantastiskt gott och fräscht! Enkelt, snabbt och billigt.

Den här rätten innehåller quinoa. Quinoa är en ört och är ju därmed glutenfri.
Den innehåller visserligen mycket kolhydrater, men äter du liberalt eller en GI-kost så brukar det fungera utmärkt. Den är ju väldig hälsosam då den innehåller nyttiga fettsyror och massor med näring. Innehåller även mycket proteiner och fibrer.
Vill du inte äta quinoa så byt ut den mot blomkålsris och ångad färsk broccoli i små buketter


Stek en eller flera välkryddade kycklingklubbor i ugnen, eller en hel kyckling. (Herbamare örtsalt, vitlökskrydda, paprikapulver, gurkmeja, cayennepeppar, ingefära etc är goda kryddor att gnida in den med),  175-200 C i ca 45 min för kycklingklubbor. Ca 1 timme för hel kyckling. Ett tips är att skåra kycklinglåren så får den en jämnare stektid.

Vill du att rätten ska gå ännu fortare att tillaga så koka quinoan dagen innan och köp färdig nygrillad kyckling, men ta då bort skinnet då den innehåller en massa tillsatser, bl.a socker.

Skölj quinoan noga, eller lägg den i blöt någon timme före tillagningen. Jag hade röd ekologisk quinoa.
Koka quinoan i grönsaksbuljong

Blanda den kokta quinoan med strimlad grillad paprika (finns på burk att köpa om du inte vill göra egen), hackad färsk basilika, olivolja och balsamvinäger.
Rensa kycklingen och blanda ner den i quinoan.

Äter du mejerier så är det gott med örtkryddad fetaost till. En enkel sallad med t.ex pak soi fungerar utmärkt till.


Värme & Kärlek
Christina


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smarrig paprika- skink- & ostpaj naturligt glutenfri, LCHF

Nu är sommaren här och vad är inte mysigare än att sitta ute och njuta av god mat. Jag hade främmande från Kalifornien igår och vi spenderade hela dagen utomhus i den vackra miljö som Jämtland och i detta fall Östersund/Frösön har att erbjuda. Solen sken men det blåste lite så det blev ljuvligt att vistas ute. Såg på min stegmätare att vi faktiskt gick över en mil sammanlagt.








På Stocke-Titt på vackra Frösön finns möjlighet att ha med sig sin egen mat och sitta ute i solen. Sagt och gjort, där plockade vi upp vår picknick-mat. I detta fall en smarrig paj med skinka, smakrik ost, purjo och paprika. En omelett med skagenröra, sallad och härlig iskall vattenmelon

I det här inlägget får du receptet på pajen och i ett senare inlägget kommer receptet på den ljuvliga omeletten med skagen. Jag gör omelettsmeten lite matigare så att den håller ihop bättre och blir fantastiskt god. Små knep med mycket lite insats från kocken 😉

Den här pajen har ett pajskal som inte bara är nyttigt utan helt fa…

Omelettrulle med ljuvlig skagenröra

Vad sägs om en ljuvligt god skagen med en fluffig omelett som omsveper härligheten? Sååå gott!!
Ni får ursäkta fotot som absolut inte gör rättvisa av hur gott detta är.

Den här omeletten är en lite matigare och i mitt tycke godare variant än vanlig omelett och passar dessutom utmärkt att göra goda rullar med olika fyllningar i. Perfekt att ha med i picknick-korgen eller på buffébordet. Den här tillsammans med min paprika- ost- och skinkpaj mättar enkelt 4 personer.
Jag fick så med beröm på vår picknick när jag serverade detta och vi åt tills vi var sprickfärdiga. Men allt tog slut, till sista smulan.

Tänk på att använda ekologiska produkter, allra helst citronen som du även ska använda skalet av. De oekologiska är besprutade med nervgift.

Omelett:
4 ägg
2 msk majonnäs, hemgjord eller Hellmans
Herbamare örtsalt, peppar
Smör till stekning
Vispa ihop ägg med majonnäsen. Det gör inget om det inte blir en helt slät smet. Krydda. Smält smör i en stekpanna. Häll i smeten och låt omeletten sakta s…

Ljuvlig torsk i paket, ugnsstekt

Det här är en lyxigare variant av torsk i foliepaket. En symfoni av smaker och skyn är så gudagod. Mosa potatisen i den och njuuuut!! Riktig bjudmat, eller helglyx.  Ekologiska varor, även kryddorna.
4 port = 4 fiskpaket

Sås:
1 tsk citronpeppar
3 dl grädde
1 1/4 dl vitt vin
1-1½ fiskbuljongtärning
1½ tsk rivet citronskal
½ purjolök i skivor ( dela den på längden så du får med det gröna. Det gröna innehåller mer näring och ger massor av smak)


Koka ihop allt tills purjon börjat mjukna. Ställ åt sidan.

750 g fin torskfilé
80 ml grön pesto (halv liten burk)
65 g babyspenat
2 morötter
500 g medelstora potatisar
2 st stjälkar blekselleri
1 knippe grön sparris
½ fänkål
3 st plommontomater
Herbamare örtsalt
Citronpeppar
Ugnsfolie och smörpapper (inte bakplåtspapper)








Sätt ugnen på 200 grader

Strimla morötterna. Borsta och tvätta potatisen och skär den i kvartar, eller storlek av en munsbit. Skiva fänkål och och selleristjälkarna. Skär tomater och sparris i bitar. Ta 4 stora ark folie och lika stora ark smörpapper …