Det här var så fantastiskt gott och fräscht! Enkelt, snabbt och billigt.
Den här rätten innehåller quinoa. Quinoa är en ört och är ju därmed glutenfri.
Den innehåller visserligen mycket kolhydrater, men äter du liberalt eller en GI-kost så brukar det fungera utmärkt. Den är ju väldig hälsosam då den innehåller nyttiga fettsyror och massor med näring. Innehåller även mycket proteiner och fibrer.
Vill du inte äta quinoa så byt ut den mot blomkålsris och ångad färsk broccoli i små buketter
Stek en eller flera välkryddade kycklingklubbor i ugnen, eller en hel kyckling. (Herbamare örtsalt, vitlökskrydda, paprikapulver, gurkmeja, cayennepeppar, ingefära etc är goda kryddor att gnida in den med), 175-200 C i ca 45 min för kycklingklubbor. Ca 1 timme för hel kyckling. Ett tips är att skåra kycklinglåren så får den en jämnare stektid.
Vill du att rätten ska gå ännu fortare att tillaga så koka quinoan dagen innan och köp färdig nygrillad kyckling, men ta då bort skinnet då den innehåller en massa tillsatser, bl.a socker.
Skölj quinoan noga, eller lägg den i blöt någon timme före tillagningen. Jag hade röd ekologisk quinoa.
Koka quinoan i grönsaksbuljong
Blanda den kokta quinoan med strimlad grillad paprika (finns på burk att köpa om du inte vill göra egen), hackad färsk basilika, olivolja och balsamvinäger.
Rensa kycklingen och blanda ner den i quinoan.
Äter du mejerier så är det gott med örtkryddad fetaost till. En enkel sallad med t.ex pak soi fungerar utmärkt till.
Värme & Kärlek
Christina
Kommentarer
Skicka en kommentar