Fortsätt till huvudinnehåll

Laga soppa på en spik. Stekt vitkål med smör & smält ost

Halloj!

Här skiner solen för fullt och har gjort så i flera dagar. Fåglarna kvittrar så högt och ivrigt. Man riktigt hör hur dom tar i, allt vad dom kan, ända från de små tars"tårna" :D
Efter nästan 6 månaders konvalescens efter en operation av min fot så har jag äntligen börjat kunna ta 30-minuters-promenader. Igår tog jag dock ut mig för mycket, så idag har jag värk igen i foten, ajajaj. Så idag får jag nog bara sitta på balkongen och lapa frisk luft. Vill ju inte ställa till något tok nu när jag äntligen fått hjälp med foten, efter 7 år av värk.
Gör även lite yoga hemma. Det fungerar ganska bra så länge jag inte böjer foten för mycket.
Kan ju säga att efter 6 månader är jag varken graciöst böjlig eller har kondition. Låter snarare som en blåsbälg och ser ut som en giraff som försöker nå ner till backen. Men...det ska nog bli bra det här :)
Jag är ju ganska envis så...

Ja ni vet, när man är sjukskriven så ligger ju inte ekonomin på topp alla dagar. Just nu är en sån tid. Funderade idag vad jag skulle äta till lunch. Oj vad det gapade tomt i kylskåpet. Men det är ju vid sådana tillfällen som man kan blanda ihop allt möjligt, eller det lilla man har och få till något som kan bli hur gott som helst.
Billigt LCHF och snabblagat. Kan det bli bättre? Fungerar även suveränt som en riktigt matig frukost.

Hittade vitkål, selleristjälk, purjolök, ost, smör (och ägg)
Kryddor har jag fullt av

Brynte vitkålen i massor av smör. Tillsatte hackad selleri och purjo. (Vill man ha en matigare lunch så kan man vispa ner ett par ägg också)
Kryddade med hermamare örtsalt, ekologiskt paprikapulver, lökpulver och nymalen svartpeppar. Vill du, så krydda även med gurkmeja. Den ger lite skarp smak men är väldans nyttig.
Sedan rörde jag i riven ost. Toppade hela skapelsen med riven parmesan.. Ooooh my God, vilken lunch.
Ja, det går att koka soppa på en spik...


Hörde just nu på tv att man kan tillsätta någon syra i maten för att osten inte ska klumpa ihop sig, t.ex lite pressad citron. Det får testas nästa gång. 
Ut i finvädret nu go´vänner, så hörs vi vidare. Puss o Kram! 

Värme & Kärlek
ChristinaKommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Airfryer – Bra eller Dåligt

Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu. 
Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.  

Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gått många processer för att bli doftlös.

För att återgå till Airfryern så var jag naturligtvis tvungen att kolla vad den var gjord av. Jag menar, är man l…

Milier

Uppdaterad med en lite enklare version.

Idag tänkte jag skriva lite om milier. Det är något som är mycket vanligt och de flesta får dem någon eller några gånger. Oftast något som dyker upp på torr hy eller genom tilltäppande, uttorkande och felaktiga produkter

Milier brukar synas som synliga små vita knutor/kulor under huden och mestadels sitta runt ögonen eller kinderna. Det är små keratincystor som bildas i epidermis, det översta hudlagret. Det vita består av celler från det döda hudlagret (hornlagret) som är det yttersta skiktet i översta hudlagret, samt talg som blir inkapslade. Dessa sitter som små knutor/kulor under huden. Tittar man på dem i mikroskop så ser man att varje milie har tre "huvuden".

Många förväxlar dessa med acne (finnar) men dessa små hårda milier har ingen utförsgång (por) såsom acne eller pormaskar har. Milier är ingenting farligt men kan kännas lite missprydande. Ofta sitter även flera stycken samlade på ett område.


Förebyggande

När Du på kvällen reng…

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för GreatlifeHejhej!

Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉

Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du HÄR och HÄR

Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort....

Jag har nu kollat ABBA, Konsums egna och ICA:s. Jag vänt…