Fortsätt till huvudinnehåll

Laga soppa på en spik. Stekt vitkål med smör & smält ost

Halloj!

Här skiner solen för fullt och har gjort så i flera dagar. Fåglarna kvittrar så högt och ivrigt. Man riktigt hör hur dom tar i, allt vad dom kan, ända från de små tars"tårna" :D
Efter nästan 6 månaders konvalescens efter en operation av min fot så har jag äntligen börjat kunna ta 30-minuters-promenader. Igår tog jag dock ut mig för mycket, så idag har jag värk igen i foten, ajajaj. Så idag får jag nog bara sitta på balkongen och lapa frisk luft. Vill ju inte ställa till något tok nu när jag äntligen fått hjälp med foten, efter 7 år av värk.
Gör även lite yoga hemma. Det fungerar ganska bra så länge jag inte böjer foten för mycket.
Kan ju säga att efter 6 månader är jag varken graciöst böjlig eller har kondition. Låter snarare som en blåsbälg och ser ut som en giraff som försöker nå ner till backen. Men...det ska nog bli bra det här :)
Jag är ju ganska envis så...

Ja ni vet, när man är sjukskriven så ligger ju inte ekonomin på topp alla dagar. Just nu är en sån tid. Funderade idag vad jag skulle äta till lunch. Oj vad det gapade tomt i kylskåpet. Men det är ju vid sådana tillfällen som man kan blanda ihop allt möjligt, eller det lilla man har och få till något som kan bli hur gott som helst.
Billigt LCHF och snabblagat. Kan det bli bättre? Fungerar även suveränt som en riktigt matig frukost.

Hittade vitkål, selleristjälk, purjolök, ost, smör (och ägg)
Kryddor har jag fullt av

Brynte vitkålen i massor av smör. Tillsatte hackad selleri och purjo. (Vill man ha en matigare lunch så kan man vispa ner ett par ägg också)
Kryddade med hermamare örtsalt, ekologiskt paprikapulver, lökpulver och nymalen svartpeppar. Vill du, så krydda även med gurkmeja. Den ger lite skarp smak men är väldans nyttig.
Sedan rörde jag i riven ost. Toppade hela skapelsen med riven parmesan.. Ooooh my God, vilken lunch.
Ja, det går att koka soppa på en spik...


Hörde just nu på tv att man kan tillsätta någon syra i maten för att osten inte ska klumpa ihop sig, t.ex lite pressad citron. Det får testas nästa gång. 
Ut i finvädret nu go´vänner, så hörs vi vidare. Puss o Kram! 

Värme & Kärlek
Christina



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga ...

Plankstek - traditionell & fantastiskt god

Det blev plankstek hemma hos oss i helgen. Vi hade mycket att fira.... jag och Christer firade 7 år som par, min kusin som är inneboende hos mig fyllde år, samt att det var farsdag. Hade även en väninna på besök över helgen. Kunde inte blivit mysigare ☺️😊 Plankan gjordes på älg-innanlår i 3 cm tjocka skivor (200 g per skiva). Skivorna kryddades med örtsalt och peppar, stektes 1 min på var sida i mycket smör på hög värme. De fick sedan vila under smörpapper och folie. Det blir fantastiskt saftigt och mört samt fint rosafärgat. Rullade in sparris i bacon och stekte dem runt om. Sedan bryntes tomaterna med snittytan nedåt i pannan i fettet efter det stekta baconet. Potatismos av mjölig kokt potatis, äggula, mjölk, grädde, smör, riven västerbottenost, örtsalt och svartpeppar.  Allt lades på plankan (moset spritsas runt om). Smält smör och köttsaft ringlades över sparris och kött. In i ugnen 250 grader ca 12 min, eller tills mos-topparna fick vacker brun färg.  Tryf...