Fortsätt till huvudinnehåll

Laga soppa på en spik. Stekt vitkål med smör & smält ost

Halloj!

Här skiner solen för fullt och har gjort så i flera dagar. Fåglarna kvittrar så högt och ivrigt. Man riktigt hör hur dom tar i, allt vad dom kan, ända från de små tars"tårna" :D
Efter nästan 6 månaders konvalescens efter en operation av min fot så har jag äntligen börjat kunna ta 30-minuters-promenader. Igår tog jag dock ut mig för mycket, så idag har jag värk igen i foten, ajajaj. Så idag får jag nog bara sitta på balkongen och lapa frisk luft. Vill ju inte ställa till något tok nu när jag äntligen fått hjälp med foten, efter 7 år av värk.
Gör även lite yoga hemma. Det fungerar ganska bra så länge jag inte böjer foten för mycket.
Kan ju säga att efter 6 månader är jag varken graciöst böjlig eller har kondition. Låter snarare som en blåsbälg och ser ut som en giraff som försöker nå ner till backen. Men...det ska nog bli bra det här :)
Jag är ju ganska envis så...

Ja ni vet, när man är sjukskriven så ligger ju inte ekonomin på topp alla dagar. Just nu är en sån tid. Funderade idag vad jag skulle äta till lunch. Oj vad det gapade tomt i kylskåpet. Men det är ju vid sådana tillfällen som man kan blanda ihop allt möjligt, eller det lilla man har och få till något som kan bli hur gott som helst.
Billigt LCHF och snabblagat. Kan det bli bättre? Fungerar även suveränt som en riktigt matig frukost.

Hittade vitkål, selleristjälk, purjolök, ost, smör (och ägg)
Kryddor har jag fullt av

Brynte vitkålen i massor av smör. Tillsatte hackad selleri och purjo. (Vill man ha en matigare lunch så kan man vispa ner ett par ägg också)
Kryddade med hermamare örtsalt, ekologiskt paprikapulver, lökpulver och nymalen svartpeppar. Vill du, så krydda även med gurkmeja. Den ger lite skarp smak men är väldans nyttig.
Sedan rörde jag i riven ost. Toppade hela skapelsen med riven parmesan.. Ooooh my God, vilken lunch.
Ja, det går att koka soppa på en spik...


Hörde just nu på tv att man kan tillsätta någon syra i maten för att osten inte ska klumpa ihop sig, t.ex lite pressad citron. Det får testas nästa gång. 
Ut i finvädret nu go´vänner, så hörs vi vidare. Puss o Kram! 

Värme & Kärlek
Christina



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smarrig paprika- skink- & ostpaj naturligt glutenfri, LCHF

Nu är sommaren här och vad är inte mysigare än att sitta ute och njuta av god mat. Jag hade främmande från Kalifornien igår och vi spenderade hela dagen utomhus i den vackra miljö som Jämtland och i detta fall Östersund/Frösön har att erbjuda. Solen sken men det blåste lite så det blev ljuvligt att vistas ute. Såg på min stegmätare att vi faktiskt gick över en mil sammanlagt.








På Stocke-Titt på vackra Frösön finns möjlighet att ha med sig sin egen mat och sitta ute i solen. Sagt och gjort, där plockade vi upp vår picknick-mat. I detta fall en smarrig paj med skinka, smakrik ost, purjo och paprika. En omelett med skagenröra, sallad och härlig iskall vattenmelon

I det här inlägget får du receptet på pajen och i ett senare inlägget kommer receptet på den ljuvliga omeletten med skagen. Jag gör omelettsmeten lite matigare så att den håller ihop bättre och blir fantastiskt god. Små knep med mycket lite insats från kocken 😉

Den här pajen har ett pajskal som inte bara är nyttigt utan helt fa…

Omelettrulle med ljuvlig skagenröra

Vad sägs om en ljuvligt god skagen med en fluffig omelett som omsveper härligheten? Sååå gott!!
Ni får ursäkta fotot som absolut inte gör rättvisa av hur gott detta är.

Den här omeletten är en lite matigare och i mitt tycke godare variant än vanlig omelett och passar dessutom utmärkt att göra goda rullar med olika fyllningar i. Perfekt att ha med i picknick-korgen eller på buffébordet. Den här tillsammans med min paprika- ost- och skinkpaj mättar enkelt 4 personer.
Jag fick så med beröm på vår picknick när jag serverade detta och vi åt tills vi var sprickfärdiga. Men allt tog slut, till sista smulan.

Tänk på att använda ekologiska produkter, allra helst citronen som du även ska använda skalet av. De oekologiska är besprutade med nervgift.

Omelett:
4 ägg
2 msk majonnäs, hemgjord eller Hellmans
Herbamare örtsalt, peppar
Smör till stekning
Vispa ihop ägg med majonnäsen. Det gör inget om det inte blir en helt slät smet. Krydda. Smält smör i en stekpanna. Häll i smeten och låt omeletten sakta s…

Ljuvlig torsk i paket, ugnsstekt

Det här är en lyxigare variant av torsk i foliepaket. En symfoni av smaker och skyn är så gudagod. Mosa potatisen i den och njuuuut!! Riktig bjudmat, eller helglyx.  Ekologiska varor, även kryddorna.
4 port = 4 fiskpaket

Sås:
1 tsk citronpeppar
3 dl grädde
1 1/4 dl vitt vin
1-1½ fiskbuljongtärning
1½ tsk rivet citronskal
½ purjolök i skivor ( dela den på längden så du får med det gröna. Det gröna innehåller mer näring och ger massor av smak)


Koka ihop allt tills purjon börjat mjukna. Ställ åt sidan.

750 g fin torskfilé
80 ml grön pesto (halv liten burk)
65 g babyspenat
2 morötter
500 g medelstora potatisar
2 st stjälkar blekselleri
1 knippe grön sparris
½ fänkål
3 st plommontomater
Herbamare örtsalt
Citronpeppar
Ugnsfolie och smörpapper (inte bakplåtspapper)








Sätt ugnen på 200 grader

Strimla morötterna. Borsta och tvätta potatisen och skär den i kvartar, eller storlek av en munsbit. Skiva fänkål och och selleristjälkarna. Skär tomater och sparris i bitar. Ta 4 stora ark folie och lika stora ark smörpapper …