Fortsätt till huvudinnehåll

Laga soppa på en spik. Stekt vitkål med smör & smält ost

Halloj!

Här skiner solen för fullt och har gjort så i flera dagar. Fåglarna kvittrar så högt och ivrigt. Man riktigt hör hur dom tar i, allt vad dom kan, ända från de små tars"tårna" :D
Efter nästan 6 månaders konvalescens efter en operation av min fot så har jag äntligen börjat kunna ta 30-minuters-promenader. Igår tog jag dock ut mig för mycket, så idag har jag värk igen i foten, ajajaj. Så idag får jag nog bara sitta på balkongen och lapa frisk luft. Vill ju inte ställa till något tok nu när jag äntligen fått hjälp med foten, efter 7 år av värk.
Gör även lite yoga hemma. Det fungerar ganska bra så länge jag inte böjer foten för mycket.
Kan ju säga att efter 6 månader är jag varken graciöst böjlig eller har kondition. Låter snarare som en blåsbälg och ser ut som en giraff som försöker nå ner till backen. Men...det ska nog bli bra det här :)
Jag är ju ganska envis så...

Ja ni vet, när man är sjukskriven så ligger ju inte ekonomin på topp alla dagar. Just nu är en sån tid. Funderade idag vad jag skulle äta till lunch. Oj vad det gapade tomt i kylskåpet. Men det är ju vid sådana tillfällen som man kan blanda ihop allt möjligt, eller det lilla man har och få till något som kan bli hur gott som helst.
Billigt LCHF och snabblagat. Kan det bli bättre? Fungerar även suveränt som en riktigt matig frukost.

Hittade vitkål, selleristjälk, purjolök, ost, smör (och ägg)
Kryddor har jag fullt av

Brynte vitkålen i massor av smör. Tillsatte hackad selleri och purjo. (Vill man ha en matigare lunch så kan man vispa ner ett par ägg också)
Kryddade med hermamare örtsalt, ekologiskt paprikapulver, lökpulver och nymalen svartpeppar. Vill du, så krydda även med gurkmeja. Den ger lite skarp smak men är väldans nyttig.
Sedan rörde jag i riven ost. Toppade hela skapelsen med riven parmesan.. Ooooh my God, vilken lunch.
Ja, det går att koka soppa på en spik...


Hörde just nu på tv att man kan tillsätta någon syra i maten för att osten inte ska klumpa ihop sig, t.ex lite pressad citron. Det får testas nästa gång. 
Ut i finvädret nu go´vänner, så hörs vi vidare. Puss o Kram! 

Värme & Kärlek
Christina



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Ugnsrostade rödbetor med citronsmör

Ibland önskar man sig ju bara något lätt, vegetariskt eller något gott som tillbehör.  Det här åt vi i helgen och valde då att äta den som en egen liten rätt och tog då även rivna morötter till. Smöret smälte sakta ner över de varma rödbetorna. Åh Guuud så gott! Prova även som tillbehör till ex lax. Jag använde  osaltat smör och saltade det med ekologiskt örtsalt, eftersom det saltade smöret innehåller raffinerat salt som inte är hälsosamt. Väljer du ett saltat smör så välj då ekologiskt smör. Jag väntar och längtar till den dagen det kommer ett osaltat ekologiskt smör) Citronsmör: 1 port 1 msk osaltat smör   1½ tsk pressad citron 1 krm rivet skal av citron 1 pressad liten vitlöksklyfta 1 krm smulad torkad timjan örtsalt (herbamare eller trocomare) Rödbetor i ugn:.  Skala ekologiska rödbetor, så många du vill ha. Klyfta dem och droppa över lite olja. Krydda med örtsalt. Använder du extra virgine olivolja så rostar du dem långsamt i ugnen på 150-1...

Grymt goda pommes strips på kålrabbi

Ibland finns det bara sådär supergoda alternativ som gör att man aldrig behöver längta tillbaka till de mindre nyttiga "originalen". Vill man hellre fritera dessa så går det naturligtvis jättebra. Använd då avokadoolja, druvkärneolja eller kokosolja som alla har en hög rykpunkt, vilket gör att inga giftiga ångor bildas. Doppa dem gärna i arrowrot före friteringen. Salta och krydda efteråt. Jag har den här gången valt ugnen eftersom jag inte hade så mycket olja hemma och för att även ugnsrostade kålrabbistrips blir supergott. Det här tillbehöret kommer även dina barn att älska. Serverad till en god köttbit och kanske lite bea så går knappt att känna skillnad på vanliga strips och de här. Såhär gott kryddade blir de en riktig hit! Åh nu blir jag ju jättesugen. Man när klockan är över 21 på kvällen så blir det ingenting av med det snålvattnet... 😋 Kålrabbi Kokosolja Herbamare/Troccomare örtsalt Paprikapulver (Paprika är otroligt besprutat så använd ekologis...