Hej på er! :)
Jag har spenderat en tid på landet och där ville inte internet fungera den här gången. Men så mysigt det är där. Varje gång vi åker hem så längtar jag redan tillbaka så fort vi satt oss i bilen :)
Vi hann med en byamiddag på fredagen. Helt fantastiskt en sån fin sammanhållning dom har i denna lilla by. Massor med aktiviteter. Så ruskigt trevligt.
På söndagen åkte vi hem, så det blev lite sen middag då. Men jag gjorde något som går supersnabbt och sköter sig själv. Och MUMS, så gott det blev! :)
Det blev inte mycket kvar på det fatet....hahaha
Här kommer receptet:
500 g köttfärs, gärna älg (ingen fläskfärs)
1 stor gul lök
½ dl ekologisk crème fraiche
1 ekologiskt ägg
1 tsk herbamare örtsalt
½ tsk nymalen svartpeppar
50 g smör + 25 g
1 brk kantareller eller 100g färska
½-1 pkt ekologisk bacon
1 tsk kalvfond
Pensla köttfärslimpan med det.
Ställ in i ugnen 200° i ca 30-40 min.
Dela köttfärsgratängen på längden till två "limpor" och lägg över dem på ett fint fat.
God sås:
6 dl ekologisk grädde
50 g smör
1 tsk herbamare örtsalt
1 krm nymalen svartpeppar
1 tsk kalvfond
2 tsk ekologisk tomatpuré
Använd stekpannan
Koka ihop grädden så att den blir tjock/tjockare
smält smöret i en kastrull tills den blir nötigt brun (akta så det inte bränns)
Häll smöret i stekpannan med grädden
Tillsätt tomatpuré och fond
Krydda med örtsalt och peppar
Ångkokta morötter och broccoli är gott till
Jag har spenderat en tid på landet och där ville inte internet fungera den här gången. Men så mysigt det är där. Varje gång vi åker hem så längtar jag redan tillbaka så fort vi satt oss i bilen :)
Vi hann med en byamiddag på fredagen. Helt fantastiskt en sån fin sammanhållning dom har i denna lilla by. Massor med aktiviteter. Så ruskigt trevligt.
På söndagen åkte vi hem, så det blev lite sen middag då. Men jag gjorde något som går supersnabbt och sköter sig själv. Och MUMS, så gott det blev! :)
Det blev inte mycket kvar på det fatet....hahaha
Här kommer receptet:
500 g köttfärs, gärna älg (ingen fläskfärs)
1 stor gul lök
½ dl ekologisk crème fraiche
1 ekologiskt ägg
1 tsk herbamare örtsalt
½ tsk nymalen svartpeppar
50 g smör + 25 g
1 brk kantareller eller 100g färska
½-1 pkt ekologisk bacon
1 tsk kalvfond
- Finhacka löken och stek den mjuk i smöret (50g)
- Blanda ihop löken med de övriga ingredienserna. Överarbeta inte färsen för då blir den torr och seg.
- Bred ut smeten i en smord eller bakplåtsklädd form ca 25x30 cm. Man kan göra den till en limpa också. Men vill man ha den klar snabbare och få den saftigare så rekommenderar jag att göra på det här sättet.
- Smält 25g smör och blanda i 1 tsk kalvfond
Pensla köttfärslimpan med det.
- Skölj svampen och låt den rinna av ordentligt.
- Fördela svampen över köttfärsen
- Skär baconet i strimlor och fördela även det över köttfärslimpan. Jag tog ett paket, men ½ räcker gott och väl.
Ställ in i ugnen 200° i ca 30-40 min.
Dela köttfärsgratängen på längden till två "limpor" och lägg över dem på ett fint fat.
God sås:
6 dl ekologisk grädde
50 g smör
1 tsk herbamare örtsalt
1 krm nymalen svartpeppar
1 tsk kalvfond
2 tsk ekologisk tomatpuré
Använd stekpannan
Koka ihop grädden så att den blir tjock/tjockare
smält smöret i en kastrull tills den blir nötigt brun (akta så det inte bränns)
Häll smöret i stekpannan med grädden
Tillsätt tomatpuré och fond
Krydda med örtsalt och peppar
Ångkokta morötter och broccoli är gott till
Värme & Kärlek
Christina
Kommentarer
Skicka en kommentar