Hallå där!
Snart är det helg igen och innan dess ska vi ju ha det obligatoriska "fredagsmyset" som finns i nästan varje svenskt hem i dag.
Det köps hem popcorn, chips, dipsåser med diskutabelt innehåll och en massa dricka och godis. Sedan sätter vi våra små barn framför detta smörgåsbord och säger varsågod.....Varje vecka!!
Javisst. Jag gjorde tyvärr samma med min dotter när hon var liten. Det är först på senare år jag äntligen begripit hur vårdslöst jag har handlat.
Det finns ju sååå många härliga alternativ. En standard vi hade, för att nu lätta mitt samvete en aning, var ett stort fat med grönsaker tillsammans med hemgjord dipsås. JÄTTEGOTT!! Det hände aldrig att vi hade chips hemma. Tack och lov! Men en massa annan smörja bjöd jag nog på i min enfald.
Men nu när vi vet bättre, eller lär oss bättre allt eftersom, så finns det ju hur mycket goda och nyttigare alternativ som helst.
Och i morgon ska jag baka semlor som är nyttiga och förhoppningsvis jättegoda.
Har ni provat grönkålschips?
Dessa underbart spröda och krispiga chips. Dom är så spröda att man måste ha ett fat under hakan :D
Och helt oemotståndliga.
Här får ni ett recept på dessa underbart nyttiga goda chips:
100 g färsk grönkål eller svartkål
1½ msk smält kokosolja
Herbamare örtsalt eller Himalayasalt
Några drag med svartpepparkvarnen
Sätt ugnen på 100-125°
Ta bort stjälkar och grova nervtrådar från kålbladen
Fördela kålen på en plåt och häll över kokosoljan och krydda
Blanda ordentligt och separera dem sedan så gott det går.
Rosta dem krispiga i ugnen i ca 20 min
NJUT!!
Värme & Kärlek
Christina
Snart är det helg igen och innan dess ska vi ju ha det obligatoriska "fredagsmyset" som finns i nästan varje svenskt hem i dag.
Det köps hem popcorn, chips, dipsåser med diskutabelt innehåll och en massa dricka och godis. Sedan sätter vi våra små barn framför detta smörgåsbord och säger varsågod.....Varje vecka!!
Javisst. Jag gjorde tyvärr samma med min dotter när hon var liten. Det är först på senare år jag äntligen begripit hur vårdslöst jag har handlat.
Det finns ju sååå många härliga alternativ. En standard vi hade, för att nu lätta mitt samvete en aning, var ett stort fat med grönsaker tillsammans med hemgjord dipsås. JÄTTEGOTT!! Det hände aldrig att vi hade chips hemma. Tack och lov! Men en massa annan smörja bjöd jag nog på i min enfald.
Men nu när vi vet bättre, eller lär oss bättre allt eftersom, så finns det ju hur mycket goda och nyttigare alternativ som helst.
- Chokladbollar
- Chokladkulor
- Frukt- och bärglass
- Mango/lemonparfait
- Pinocciotårta
- Tacochips som går att dippa i stället för chips
- Kladdkaka
Och i morgon ska jag baka semlor som är nyttiga och förhoppningsvis jättegoda.
Har ni provat grönkålschips?
Dessa underbart spröda och krispiga chips. Dom är så spröda att man måste ha ett fat under hakan :D
Och helt oemotståndliga.
Här får ni ett recept på dessa underbart nyttiga goda chips:
100 g färsk grönkål eller svartkål
1½ msk smält kokosolja
Herbamare örtsalt eller Himalayasalt
Några drag med svartpepparkvarnen
Sätt ugnen på 100-125°
Ta bort stjälkar och grova nervtrådar från kålbladen
Fördela kålen på en plåt och häll över kokosoljan och krydda
Blanda ordentligt och separera dem sedan så gott det går.
Rosta dem krispiga i ugnen i ca 20 min
NJUT!!
Värme & Kärlek
Christina
Kommentarer
Skicka en kommentar