Fortsätt till huvudinnehåll

Spröda krispiga grönkålschips

Hallå där!
Snart är det helg igen och innan dess ska vi ju ha det obligatoriska "fredagsmyset" som finns i nästan varje svenskt hem i dag.
Det köps hem popcorn, chips, dipsåser med diskutabelt innehåll och en massa dricka och godis. Sedan sätter vi våra små barn framför detta smörgåsbord och säger varsågod.....Varje vecka!!
Javisst. Jag gjorde tyvärr samma med min dotter när hon var liten. Det är först på senare år jag äntligen begripit hur vårdslöst jag har handlat.
Det finns ju sååå många härliga alternativ. En standard vi hade, för att nu lätta mitt samvete en aning, var ett stort fat med grönsaker tillsammans med hemgjord dipsås. JÄTTEGOTT!! Det hände aldrig att vi hade chips hemma. Tack och lov! Men en massa annan smörja bjöd jag nog på i min enfald.

Men nu när vi vet bättre, eller lär oss bättre allt eftersom, så finns det ju hur mycket goda och nyttigare alternativ som helst.



Och i morgon ska jag baka semlor som är nyttiga och förhoppningsvis jättegoda.

Har ni provat grönkålschips?
Dessa underbart spröda och krispiga chips. Dom är så spröda att man måste ha ett fat under hakan :D
Och helt oemotståndliga.



Här får ni ett recept på dessa underbart nyttiga goda chips:

100 g färsk grönkål eller svartkål
1½ msk smält kokosolja
Herbamare örtsalt eller Himalayasalt
Några drag med svartpepparkvarnen

Sätt ugnen på 100-125°
Ta bort stjälkar och grova nervtrådar från kålbladen
Fördela kålen på en plåt och häll över kokosoljan och krydda
Blanda ordentligt och separera dem sedan så gott det går.
Rosta dem krispiga i ugnen i ca 20 min

NJUT!!

Värme & Kärlek
Christina



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att