Fortsätt till huvudinnehåll

Kryddiga spröda tacochips med LCHF

Jag säger bara mmmm. Dom här blev sååå goda. Kunde inte låta bli dem utan åt även dagen därpå som chips.


2 pers

1 äggvita
2 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
2 msk finriven parmesan (kan uteslutas om du t.ex äter Paleo) 
0,5 tsk herbamare örtsalt
0,5 tsk lökpulver
0,5 tsk vitlökspulver
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk cayennepeppar om du tycker om lite hetta, annars tar du mindre mängd

  


Blanda allt noga till en deg i en matberedare. Rulla ihop till en boll och lägg på en bakpappersklädd bakplåt. Tryck till lite. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå och kavla ut degen riktigt lövtunt.
Dra av översta papperet och skär trekanter i den storlek du vill ha med hjälp av en kniv
Grädda i 150° i ca 10 min-12 min.
Bryt isär och låt kallna på plåten eller galler.

Ät gärna tillsammans med (klickbar länk:) GUACAMOLE
underbart ljuvligt god!!!!

Eller som jag upptäckte i morse.....som supergod smörgås/kex med smör och ost på. 
Fin till ostbrickan etc....




Kommentarer

  1. Ser hur goda ut som helst! Tack för recept!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Jeanikee! oOch varsågod! :) Ja dom är riktigt goda. Hoppas du kommer att tycka om dom :)

      Radera
  2. De ser jättegoda ut! Dom ska jag prova att göra nästa tacokväll med mina tjejer.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så roligt att höra! Se till att göra dom så tunna du kan så blir dom godast :) Ha en trevlig tacohelg med tjejerna och Glad Påsk!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Hemgjord smörgåsskinka

Är du som jag trött på att försöka hitta skinka som inte innehåller nitrit eller andra skumma E-grejer? Jag brukar köpa Brödernas, men inte alltid jag hittar den skinkan.  Jag bestämde mig för att göra min egen. Gott och så vet jag att den är fin att äta.  Man kan ta vilka smaker man vill ex senap (ex dijon med lite honung), salvia, honung och sesamfrön eller något annat gottigt. Jag tog vitlök, rosmarin och lite fin lönnsirap denna gång. Mums! Hemgjord smörgåsskinka ca 650-700 g skinkstek eko/KRAV 1,5 tsk rosmarin, torkad 0,25 dl (4 tsk) oraffinerat havssalt avsedd för kvarn 1 stor vitlöksklyfta, krossad i mortel  1-2 tsk äkta ekologisk lönnsirap Sätt ugnen på 150 grader.  Blanda salt, och rosmarin och häll ut på en skärbräda.  Rulla steken runt om i kryddblandningen och lägg sedan steken på ett ark smörpapper. Fördela vitlöksbitarna ovanpå och rulla in steken i papperet. Rulla sedan in den i aluminiumfolie och se till at...

Den ultimata och godaste Janssons frestelsen

God morgon på er! Nu närmar sig julen och det här blir kanske mitt sista inlägg innan tomten kommer 😉. Kanske, kanske hinner jag med ett till.... Om ni går in under etiketten Jul så hittar ni fler goda recept. Missa inte min goda senapssill . Janssons frestelse är något som bara MÅSTE stå på julbordet. Förut har jag gjort min Jansson på traditionellt vis och det har ju blivit gott. Jag har även provat att tillaga den med mindre kolhydrater där jag bytt bort en del potatis mot rättika och kålrabbi. Men va tusan, det är jul en gång om året och då vill jag verkligen ha en "riktig" Jansson.  Nu tror jag nästan att jag har gjort den godaste och ultimata gratängen som bara är helt ljuvlig. Krämigare går ej att få och smaken är gudagod.  Vad är då hemligheten?  Jo.... jag steker löken innan vilket även gör så att vattnet i löken dunstar, använder mjölig potatis, skär potatisen i inte alltför smala strimlor, kokar upp grädden med ansjovisspadet innan jag...