Idag har jag haft en ta-hand-om-mig-själv-dag. Skrubbat kroppen, badat i härliga oljor från ljuvliga Alqvimia i ett badrum fyllt av levande ljus och fin musik.
Tvättat håret och gjort inpackning. Tog t.o.m lite av Alqvimiaoljan i håret. Gjort ansiktsmask, putsat fossingarna och smort in mig med ekologisk sheasmör blandat med lite av den ljuvligt doftande oljan.
Aaaah, men asså.... Hoppas ni män också förstår vikten av att ibland ta hand om sig så här. Känslan efteråt är en avslappnad, genomren och mjukdoftande människa. Ibland behöver vi verkligen vår egentid.
När min dotter var yngre så tog jag alltid 3 timmar var söndag som bara var min. Då gjorde jag vad jag ville med min tid. Något sådant här, promenader, meditation, tecknade eller något annat som jag var i behov av.
Är man ensamförälder som jag senare blev, så fanns ju inte riktigt tiden till det. Men då var jag smart sörrni. Då tog jag med mig min dotter i det mysiga och så gjorde vi sakerna tillsammans.
Vilken kvalitetstid det blev!!! :)
Middagsmaten ville jag ju nu naturligtvis skulle vara jättegod, men kräva så lite tid som möjligt av mig. Kröp sedan upp i soffan och åt den medan jag tittade på film. Önskar jag hade haft ett glas vin hemma också. Men vatten med lite äppelcidervinäger blev också gott.
Äppelcidervinäger är ju lite svårt första gångerna man provar det, men så småningom blir det som ett måste och man längtar efter ett glas. Hjälper både matsmältningen och pH-värdet, samt är bra om man har läckande tarm. Minst 1 tsk i ett glas vatten i samband med mat.
Nämen nu har jag surrat tillräckligt. Nu ska ni få receptet på den goda smakrika älgfärspannan jag gjorde.
2-3 port
500 g älgfärs
150 g vitkål
kokosolja
olivolja
60 g purjolök + lite till garnering
1 st stor morot
½ squash (zucchini)
2 tsk röd currypasta
1 tsk worcestershiresås
3 krm sambal oelec
2 dl kokosmjölk
½ grönsaksbuljongtärning
2-3 vitlöksklyftor
Oljeinlagda soltorkade tomater, gärna egengjorda (se länk till recept nedan)
Herbamare örtsalt och nymald svartpeppar
Strimla morötter och squash med osthyvel
Dela purjolöksbiten i fyra delar och strimla den
Skiva vitkålen fint
Bryn vitkål och squash mjuka i olivolja. Krydda med örtsalt och svartpeppar.
När den är mjuk och kålen fått en aning färg tillsätts purjolök. Låt bryna lite till. Tillsätt sedan den strimlade moroten. Krydda med örtsalt och svartpeppar. Fortsätt bryna i ca 1 min. Lägg grönsakerna åt sidan.
Ta ny kokosolja och stek köttfärsen. Krydda med örtsalt. Lägg i currypastan, sambal oelek och worcestershiresåsen. Rör om ordentligt så att kryddorna fördelas jämt.
Tillsätt sedan kokosmjölken, halv buljongtärning och pressad vitlök.
Låt kokosmjölken koka in nästan helt. Släng i grönsakerna och låt allt blandas och bli hett. Smaka av och tillsätt eventuellt nymald svartpeppar.
Lägg upp på serveringsfat och garnera med snedstrimlad purjolök och soltorkade tomater. Ringla lite olivolja på.
Vill du göra egna söta och goda torkade cocktailtomater i olivolja, som är ett fantastiskt tillbehör till så mycket och är superenkelt att göra så har du receptet HÄR
Värme & Kärlek
Christina
Aaaah, men asså.... Hoppas ni män också förstår vikten av att ibland ta hand om sig så här. Känslan efteråt är en avslappnad, genomren och mjukdoftande människa. Ibland behöver vi verkligen vår egentid.
När min dotter var yngre så tog jag alltid 3 timmar var söndag som bara var min. Då gjorde jag vad jag ville med min tid. Något sådant här, promenader, meditation, tecknade eller något annat som jag var i behov av.
Är man ensamförälder som jag senare blev, så fanns ju inte riktigt tiden till det. Men då var jag smart sörrni. Då tog jag med mig min dotter i det mysiga och så gjorde vi sakerna tillsammans.
Vilken kvalitetstid det blev!!! :)
Middagsmaten ville jag ju nu naturligtvis skulle vara jättegod, men kräva så lite tid som möjligt av mig. Kröp sedan upp i soffan och åt den medan jag tittade på film. Önskar jag hade haft ett glas vin hemma också. Men vatten med lite äppelcidervinäger blev också gott.
Äppelcidervinäger är ju lite svårt första gångerna man provar det, men så småningom blir det som ett måste och man längtar efter ett glas. Hjälper både matsmältningen och pH-värdet, samt är bra om man har läckande tarm. Minst 1 tsk i ett glas vatten i samband med mat.
Nämen nu har jag surrat tillräckligt. Nu ska ni få receptet på den goda smakrika älgfärspannan jag gjorde.
2-3 port
500 g älgfärs
150 g vitkål
kokosolja
olivolja
60 g purjolök + lite till garnering
1 st stor morot
½ squash (zucchini)
2 tsk röd currypasta
1 tsk worcestershiresås
3 krm sambal oelec
2 dl kokosmjölk
½ grönsaksbuljongtärning
2-3 vitlöksklyftor
Oljeinlagda soltorkade tomater, gärna egengjorda (se länk till recept nedan)
Herbamare örtsalt och nymald svartpeppar
Strimla morötter och squash med osthyvel
Dela purjolöksbiten i fyra delar och strimla den
Skiva vitkålen fint
Bryn vitkål och squash mjuka i olivolja. Krydda med örtsalt och svartpeppar.
När den är mjuk och kålen fått en aning färg tillsätts purjolök. Låt bryna lite till. Tillsätt sedan den strimlade moroten. Krydda med örtsalt och svartpeppar. Fortsätt bryna i ca 1 min. Lägg grönsakerna åt sidan.
Ta ny kokosolja och stek köttfärsen. Krydda med örtsalt. Lägg i currypastan, sambal oelek och worcestershiresåsen. Rör om ordentligt så att kryddorna fördelas jämt.
Tillsätt sedan kokosmjölken, halv buljongtärning och pressad vitlök.
Låt kokosmjölken koka in nästan helt. Släng i grönsakerna och låt allt blandas och bli hett. Smaka av och tillsätt eventuellt nymald svartpeppar.
Lägg upp på serveringsfat och garnera med snedstrimlad purjolök och soltorkade tomater. Ringla lite olivolja på.
Vill du göra egna söta och goda torkade cocktailtomater i olivolja, som är ett fantastiskt tillbehör till så mycket och är superenkelt att göra så har du receptet HÄR
Värme & Kärlek
Christina
Kommentarer
Skicka en kommentar