Fortsätt till huvudinnehåll

Supernyttig lyxfrukost Paleo/LCHF

God morgon på er!
Härliga söndagmorgon! 2 dm snö i natt, men blåsten verkar ha lugnat sig. Kan ibland sakna att skotta snö nu när jag bor i lägenhet. Men när det vräkt ner i dessa mängder så är jag enbart lycklig över att slippa. Kommer så väl ihåg de stora snöklumparna vid infarten till huset som vissa mornar kunde nå upp till låren. Då kunde man hålla sig för skratt hörrni ;)
Nu var det bara att kliva upp, mysa in sig i en morgonrock. Brygga sitt morgonkaffe och göra sig en härligt supernyttig lyxfrukost, som dessutom är blixtsnabb att göra.
Jag tände lite ljus och kröp upp i soffan med min frukosttallrik och mugg med nybryggt kaffe. NJUTNING!!!!

Gjorde en äggröra med bl.a Bok choy. Bok choy innehåller så många näringsämnen, så det är något jag ofta äter. Kan räkna upp några: Vitamin: A, C, K, Mineraler: Calcium, Järn, Magnesium, Mangan, Zink samt mycket mycket mer.
Sedan har vi ekologiskt ägg som innehåller allt utom C-vitamin. Nu har jag säkrat mitt vitamin och mineralintag denna morgon.

Äggröra:

3 ekologiska ägg
kokosmjölk/kokosgrädde (ca 3/4 dl eller efter tycke)
kokosolja (inte deodoriserad)
herbamare/trocomare
dragon
nymald svartpeppar
1 st bok choy i bitar (ta bort blad som är sladdriga)
en ekologisk bit purjolök i snedskurna tunna skivor
små ekologiska plommontomater/cocktailtomater, delade
riven parmesanost
chiliflakes


Vispade ihop (3) ägg med kokosmjölk
Smaksatte med herbamare örtsalt, svartpeppar och dragon
Värmde en panna med mycket kokosolja. Hällde i smeten och lät den stagnera i pannan en stund. Rörde sedan tills det blev krämiga "bitar"
När äggröran var nästan klar slängde jag i purjolöken, bok choi, tomater, chili flakes och strödde över parmesan. Rörde lite försiktigt. Klart!
Strödde på lite extra herbamare och parmesan innan servering.

Ha en fortsatt härlig söndag! <3

Värme & Kärlek
Christina

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smarrig paprika- skink- & ostpaj naturligt glutenfri, LCHF

Nu är sommaren här och vad är inte mysigare än att sitta ute och njuta av god mat. Jag hade främmande från Kalifornien igår och vi spenderade hela dagen utomhus i den vackra miljö som Jämtland och i detta fall Östersund/Frösön har att erbjuda. Solen sken men det blåste lite så det blev ljuvligt att vistas ute. Såg på min stegmätare att vi faktiskt gick över en mil sammanlagt.








På Stocke-Titt på vackra Frösön finns möjlighet att ha med sig sin egen mat och sitta ute i solen. Sagt och gjort, där plockade vi upp vår picknick-mat. I detta fall en smarrig paj med skinka, smakrik ost, purjo och paprika. En omelett med skagenröra, sallad och härlig iskall vattenmelon

I det här inlägget får du receptet på pajen och i ett senare inlägget kommer receptet på den ljuvliga omeletten med skagen. Jag gör omelettsmeten lite matigare så att den håller ihop bättre och blir fantastiskt god. Små knep med mycket lite insats från kocken 😉

Den här pajen har ett pajskal som inte bara är nyttigt utan helt fa…

Omelettrulle med ljuvlig skagenröra

Vad sägs om en ljuvligt god skagen med en fluffig omelett som omsveper härligheten? Sååå gott!!
Ni får ursäkta fotot som absolut inte gör rättvisa av hur gott detta är.

Den här omeletten är en lite matigare och i mitt tycke godare variant än vanlig omelett och passar dessutom utmärkt att göra goda rullar med olika fyllningar i. Perfekt att ha med i picknick-korgen eller på buffébordet. Den här tillsammans med min paprika- ost- och skinkpaj mättar enkelt 4 personer.
Jag fick så med beröm på vår picknick när jag serverade detta och vi åt tills vi var sprickfärdiga. Men allt tog slut, till sista smulan.

Tänk på att använda ekologiska produkter, allra helst citronen som du även ska använda skalet av. De oekologiska är besprutade med nervgift.

Omelett:
4 ägg
2 msk majonnäs, hemgjord eller Hellmans
Herbamare örtsalt, peppar
Smör till stekning
Vispa ihop ägg med majonnäsen. Det gör inget om det inte blir en helt slät smet. Krydda. Smält smör i en stekpanna. Häll i smeten och låt omeletten sakta s…

Ljuvlig torsk i paket, ugnsstekt

Det här är en lyxigare variant av torsk i foliepaket. En symfoni av smaker och skyn är så gudagod. Mosa potatisen i den och njuuuut!! Riktig bjudmat, eller helglyx.  Ekologiska varor, även kryddorna.
4 port = 4 fiskpaket

Sås:
1 tsk citronpeppar
3 dl grädde
1 1/4 dl vitt vin
1-1½ fiskbuljongtärning
1½ tsk rivet citronskal
½ purjolök i skivor ( dela den på längden så du får med det gröna. Det gröna innehåller mer näring och ger massor av smak)


Koka ihop allt tills purjon börjat mjukna. Ställ åt sidan.

750 g fin torskfilé
80 ml grön pesto (halv liten burk)
65 g babyspenat
2 morötter
500 g medelstora potatisar
2 st stjälkar blekselleri
1 knippe grön sparris
½ fänkål
3 st plommontomater
Herbamare örtsalt
Citronpeppar
Ugnsfolie och smörpapper (inte bakplåtspapper)








Sätt ugnen på 200 grader

Strimla morötterna. Borsta och tvätta potatisen och skär den i kvartar, eller storlek av en munsbit. Skiva fänkål och och selleristjälkarna. Skär tomater och sparris i bitar. Ta 4 stora ark folie och lika stora ark smörpapper …