Fortsätt till huvudinnehåll

Supernyttig lyxfrukost Paleo/LCHF

God morgon på er!
Härliga söndagmorgon! 2 dm snö i natt, men blåsten verkar ha lugnat sig. Kan ibland sakna att skotta snö nu när jag bor i lägenhet. Men när det vräkt ner i dessa mängder så är jag enbart lycklig över att slippa. Kommer så väl ihåg de stora snöklumparna vid infarten till huset som vissa mornar kunde nå upp till låren. Då kunde man hålla sig för skratt hörrni ;)
Nu var det bara att kliva upp, mysa in sig i en morgonrock. Brygga sitt morgonkaffe och göra sig en härligt supernyttig lyxfrukost, som dessutom är blixtsnabb att göra.
Jag tände lite ljus och kröp upp i soffan med min frukosttallrik och mugg med nybryggt kaffe. NJUTNING!!!!

Gjorde en äggröra med bl.a Bok choy. Bok choy innehåller så många näringsämnen, så det är något jag ofta äter. Kan räkna upp några: Vitamin: A, C, K, Mineraler: Calcium, Järn, Magnesium, Mangan, Zink samt mycket mycket mer.
Sedan har vi ekologiskt ägg som innehåller allt utom C-vitamin. Nu har jag säkrat mitt vitamin och mineralintag denna morgon.

Äggröra:

3 ekologiska ägg
kokosmjölk/kokosgrädde (ca 3/4 dl eller efter tycke)
kokosolja (inte deodoriserad)
herbamare/trocomare
dragon
nymald svartpeppar
1 st bok choy i bitar (ta bort blad som är sladdriga)
en ekologisk bit purjolök i snedskurna tunna skivor
små ekologiska plommontomater/cocktailtomater, delade
riven parmesanost
chiliflakes


Vispade ihop (3) ägg med kokosmjölk
Smaksatte med herbamare örtsalt, svartpeppar och dragon
Värmde en panna med mycket kokosolja. Hällde i smeten och lät den stagnera i pannan en stund. Rörde sedan tills det blev krämiga "bitar"
När äggröran var nästan klar slängde jag i purjolöken, bok choi, tomater, chili flakes och strödde över parmesan. Rörde lite försiktigt. Klart!
Strödde på lite extra herbamare och parmesan innan servering.

Ha en fortsatt härlig söndag! <3

Värme & Kärlek
Christina

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Gudomligt god och krämig tacopaj. Glutenfri/LCHF

Den här pajen har en spröd, knaprig botten, krämigt innehåll och en topping att dö en smula för. Aaah, smaklökarna får verkligen sitt. Fantastiskt god paj! Jag föreslår att du använder dig av ekologisk tacokrydda. Santa Maria, Garant och Spicemaster är några av de som har ekologisk tacokrydda. Då slipper du onödiga tillsatser.  Du kan naturligtvis istället blanda din egen krydda istället för att köpa färdig om du hellre vill det. Blanda då paprikapulver, lökpulver, curry, cayennepeppar, vitlökspulver, spiskummin (mycket av den kryddan), örtsalt, torkad oregano, pressad färsk vitlök och chilisås till en pasta som du klickar ner i den stekta färsen. Rör om och tillsätt även lite vatten som får koka in i köttfärsen.  Ca 4 port Pajskal : 2.5 dl mandelmjöl 2 msk kokosmjöl 1 msk pofiber 0,5 dl vita skalade sesamfrön (tänk på att vissa sorter kan vara kontaminerade med gluten i produktionen. Läs på förpackningen om du är riktigt känslig) 1 msk fiberhusk 50 g smör 0,5 tsk oraffi...

Ugnsrostade rödbetor med citronsmör

Ibland önskar man sig ju bara något lätt, vegetariskt eller något gott som tillbehör.  Det här åt vi i helgen och valde då att äta den som en egen liten rätt och tog då även rivna morötter till. Smöret smälte sakta ner över de varma rödbetorna. Åh Guuud så gott! Prova även som tillbehör till ex lax. Jag använde  osaltat smör och saltade det med ekologiskt örtsalt, eftersom det saltade smöret innehåller raffinerat salt som inte är hälsosamt. Väljer du ett saltat smör så välj då ekologiskt smör. Jag väntar och längtar till den dagen det kommer ett osaltat ekologiskt smör) Citronsmör: 1 port 1 msk osaltat smör   1½ tsk pressad citron 1 krm rivet skal av citron 1 pressad liten vitlöksklyfta 1 krm smulad torkad timjan örtsalt (herbamare eller trocomare) Rödbetor i ugn:.  Skala ekologiska rödbetor, så många du vill ha. Klyfta dem och droppa över lite olja. Krydda med örtsalt. Använder du extra virgine olivolja så rostar du dem långsamt i ugnen på 150-1...