Fortsätt till huvudinnehåll

Parmesanbröd LCHF, glutenfritt



Men godmorgon på er!
Här har jag nyss avnjutit min frukost. Blev så sugen på mina lätta och snabbgjorda ostmuffins. Men tänkte att jag skulle prova att göra den på ett lite annorlunda sätt. Alla har ju inte tillgång till muffinplåt.
Så nu klädde jag in en 1½ liters brödform med bakplåtspapper. Man får klippa till så att det passar.
Sedan hällde jag i smeten och 20 min senare satt jag med en kopp kaffe och nygräddat bröd.
Dom är så fantastiskt goda. Ingen äggsmak eller mandelsmak trots att den innehåller lite mandelmjöl. Smakar som riktigt bröd.
Så den här varianten kräver väl ett eget namn, eller hur? Parmesanbröd LCHF.

Sätt ugnen på 175°

Vispa samman:
2 ägg med
0,25 dl philadelphia
Tillsätt: 
2 msk pofiber
2 msk fibrex flingor
3 msk mandelmjöl
2½-3 msk grovriven parmesanost
1 msk hackade pumpakärnor (tillför god textur och tuggmotstånd)
25-30 g smält smör
0,25 tsk salt, eller efter behag. Brödet blir smakrikt och gott när man inte är för snål med saltet.


Fördela smeten i en bakplåtsklädd form. Strö lite extra hela pumpakärnor på ytan.
Grädda i ca 20 min. Låt svalna något
Om du sedan delar den på mitten så får du två bröd som du klyver. Det blir då 4 lite större bröd.
Smör, ost samt gurka, paprika eller lite egengjord torkade tomater i olivolja (se separat recept på tomaterna  HÄR) är supergott!
"Ostmuffins" är originalreceptet på detta ljuvliga bröd.





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Hemgjord smörgåsskinka

Är du som jag trött på att försöka hitta skinka som inte innehåller nitrit eller andra skumma E-grejer? Jag brukar köpa Brödernas, men inte alltid jag hittar den skinkan.  Jag bestämde mig för att göra min egen. Gott och så vet jag att den är fin att äta.  Man kan ta vilka smaker man vill ex senap (ex dijon med lite honung), salvia, honung och sesamfrön eller något annat gottigt. Jag tog vitlök, rosmarin och lite fin lönnsirap denna gång. Mums! Hemgjord smörgåsskinka ca 650-700 g skinkstek eko/KRAV 1,5 tsk rosmarin, torkad 0,25 dl (4 tsk) oraffinerat havssalt avsedd för kvarn 1 stor vitlöksklyfta, krossad i mortel  1-2 tsk äkta ekologisk lönnsirap Sätt ugnen på 150 grader.  Blanda salt, och rosmarin och häll ut på en skärbräda.  Rulla steken runt om i kryddblandningen och lägg sedan steken på ett ark smörpapper. Fördela vitlöksbitarna ovanpå och rulla in steken i papperet. Rulla sedan in den i aluminiumfolie och se till at...

Den ultimata och godaste Janssons frestelsen

God morgon på er! Nu närmar sig julen och det här blir kanske mitt sista inlägg innan tomten kommer 😉. Kanske, kanske hinner jag med ett till.... Om ni går in under etiketten Jul så hittar ni fler goda recept. Missa inte min goda senapssill . Janssons frestelse är något som bara MÅSTE stå på julbordet. Förut har jag gjort min Jansson på traditionellt vis och det har ju blivit gott. Jag har även provat att tillaga den med mindre kolhydrater där jag bytt bort en del potatis mot rättika och kålrabbi. Men va tusan, det är jul en gång om året och då vill jag verkligen ha en "riktig" Jansson.  Nu tror jag nästan att jag har gjort den godaste och ultimata gratängen som bara är helt ljuvlig. Krämigare går ej att få och smaken är gudagod.  Vad är då hemligheten?  Jo.... jag steker löken innan vilket även gör så att vattnet i löken dunstar, använder mjölig potatis, skär potatisen i inte alltför smala strimlor, kokar upp grädden med ansjovisspadet innan jag...