Fortsätt till huvudinnehåll

Kryddiga spröda tacochips med LCHF

Jag säger bara mmmm. Dom här blev sååå goda. Kunde inte låta bli dem utan åt även dagen därpå som chips.


2 pers

1 äggvita
2 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
2 msk finriven parmesan (kan uteslutas om du t.ex äter Paleo) 
0,5 tsk herbamare örtsalt
0,5 tsk lökpulver
0,5 tsk vitlökspulver
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk cayennepeppar om du tycker om lite hetta, annars tar du mindre mängd

  


Blanda allt noga till en deg i en matberedare. Rulla ihop till en boll och lägg på en bakpappersklädd bakplåt. Tryck till lite. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå och kavla ut degen riktigt lövtunt.
Dra av översta papperet och skär trekanter i den storlek du vill ha med hjälp av en kniv
Grädda i 150° i ca 10 min-12 min.
Bryt isär och låt kallna på plåten eller galler.

Ät gärna tillsammans med (klickbar länk:) GUACAMOLE
underbart ljuvligt god!!!!

Eller som jag upptäckte i morse.....som supergod smörgås/kex med smör och ost på. 
Fin till ostbrickan etc....




Kommentarer

  1. Ser hur goda ut som helst! Tack för recept!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Jeanikee! oOch varsågod! :) Ja dom är riktigt goda. Hoppas du kommer att tycka om dom :)

      Radera
  2. De ser jättegoda ut! Dom ska jag prova att göra nästa tacokväll med mina tjejer.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så roligt att höra! Se till att göra dom så tunna du kan så blir dom godast :) Ha en trevlig tacohelg med tjejerna och Glad Påsk!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga ...

Broccoligratäng med rökt skinka

Hade nästan glömt bort den här maträtten. Den är ju så fantastiskt god att man inte kan sluta äta. Den här stod på bordet ofta på 80-talet och dags att ta fram den i rampljuset igen tycker jag. Jag gjorde en gratäng som borde ha räckt till 6 port, men hej och hå - den räckte bara till 3!!! 😂 Min man åt så han stod i fyra hörn, tillika jag. Förstår inte att jag inte gjort den här på så många år. Den är ju så snabb att laga till och så enkel att göra. Använder man frysta broccolibuketter som man tinar upp, så tar det inte mer än högst 45 minuter att få maten på bordet varav gräddning i ca 30 min. Extra gott blir det med skivad purjolök i gratängen. Jag köper även extrarökt skinka från "Brödernas" som är helt utan E-nummer, som jag strimlar ner. "Brödernas" skinka i plånboksförpackning hittar du bl.a. hos Coop. Broccoligratäng med skinka 1 kg frysta  broccolibuketter  (eko) 200 g  extrarökt skinka  (Brödernas) 100 g  purjolök  (eko) 5  ägg...